Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Raidījums: Baiba Rozentāle izstājas no Saskaņas un pievienojas Gods kalpot Rīgai

Rīgas domes deputāte Baiba Rozentāle ir izstājusies no partijas Saskaņa un uzrakstījusi iesniegumu par pievienošanos partijai Gods kalpot Rīgai, ziņo LTV raidījums de facto.

Rozentāle šo informāciju raidījumam apstiprināja un paskaidroja, ka no Saskaņas izstājusies 10. decembrī. Prasīta par iemesliem, viņa atbildēja, ka  lēmums nav bijis saistīts ar pēdējā gada skaļajiem korupcijas skandāliem Rīgas domē. "Es nevarēju realizēt to, kādēļ iestājos partijā. Neredzēju, ka ir vēlme apvienot sabiedrību."

Politiķe paskaidroja, ka jau uzrakstījusi iesniegumu par iestāšanos partijā Gods kalpot Rīgai, bet tas pagaidām vēl nav izskatīts. Uz jautājumu, vai Rozentāle kandidēs GKR sarakstā, ja notiks Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, viņa atbildēja: "to nenosaku es! Jebkurā partijā to nosaka un sarakstus veido partijas valde." Deputāte piebilda, ka pati pagaidām nav izlēmusi, vai vēlas kandidēt, kaut gan GKR valdes loceklis un Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs apstiprināja, ka Rozentāli plāno iekļaut kandidātu sarakstā.

Intervijā LTV Burovs norādīja, ka partija pieņēmusi lēmumu ārkārtas vēlēšanās startēt atsevišķi no līdzšinējā partnera Saskaņas. Vēlēšanās nekandidēs bijušais Rīgas vicemērs un tagad Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks, bet partijas mēra kandidāts būs pats Burovs. Viņš teica, ka partija šobrīd strādā pie "jaunu seju" piesaistīšanas – gan no citiem politiskiem spēkiem, gan no sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem.

Baiba Rozentāle Saskaņā (tolaik vēl apvienībā Saskaņas centrs) iestājās 2011.gadā, pirms ārkārtas Saeimas vēlēšanām. Rīgas domē Rozentāle tika ievēlēta 2013. gadā.

Pirms tam viņa kandidējusi 9.Saeimas vēlēšanās no Tautas partijas saraksta, bet 2009. gada jūnijā kļuva par veselības ministri Valda Dombrovska valdībā, šo amatu viņa zaudēja līdz ar Tautas partijas izstāšanos no valdības koalīcijas 2010. gadā. Tai pašā gadā Rozentāle kandidēja 10.Saeimas vēlēšanās no apvienības Par labu Latviju saraksta.

Top komentāri

mc
m
Žurkas sāk pamest kuģi.
Seska Smaka
S
He he he,Vecā Bārbija kā tāds pasaku rausītis ripo pa pasauli.Paciemojas tur,paciemojas šur.Ka tik nepielaiž kādam ko nelabu!
nn
n
Labi, ka vienmēr ir kāds, kam pieslieties!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas