Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Raidījums: LNB būvlaukumā par 25 tūkstošiem latu top ēkas makets

Nacionālās bibliotēkas būvlaukumā divstāvu mājas lielumā tiek celts Gaismas pils makets, tam tērējot 25 tūkstošus latu, svētdien vakarā ziņoja TV3 raidījums “Nekā personīga”. Celtnieki jau esot iemūrējuši maketa pamatus. Tas būs aptuveni 15 metrus garš, desmit metrus plats un desmit metrus augsts. Kā skaidro ēkas būvnieki, makets vajadzīgs, lai izmēģinātu detaļas un materiālus, ko plānots izmantot celtniecībā.

Kā vēsta raidījums, līdz šim Latvijā šāda prakse nav piemērota un visas lielās celtnes uzceltas bez šādiem maketiem. Ja radušās problēmas ar materiāliem vai tehnoloģijām, tās risinātas celtniecības gaitā. Neliels fasādes fragments gan tika uzbūvēts pirms Latvijas Bankas ēkas uzcelšanas, taču ne divstāvu ēkas lielumā.

Nacionālās bibliotēkas būvnieki ar laiku tajā plāno izvietot informācijas centru, kur ikviens varētu klātienē uzzināt gan informāciju par projekta ideju, gan arī par būvdarbu gaitu. Taču arī līdz šim informācijas par būvniecību bijis pietiekami, un nav skaidrs, kāpēc jātērē nauda šiem mērķiem.

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) uzskata, ka tieši otrādi, jāatrod iespējas samazināt  LNB ēkas būvniecības izmaksas. Sabiedrībai ir jābūt pārliecinātai, ka katrs santīms, kas tiek izlietots bibliotēkas celtniecībai, ir tērēts taupīgi, godīgi un atbilstoši, paziņoja I.Dālderis, otrajā savā darba dienā apmeklējot būvlaukumu. Par plāniem celt maketu jaunais ministrs nebija informēts un viesojoties bibliotēkas būvlaukumā to bija palaidis garām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas