Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Raidījums: Mozgis atkāpās pēc ministrijas spiediena

__Veselības ministrija ne tik vien zinājusi par ilggadēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Dzintara Mozga atkāpšanās plāniem, bet tos iniciējusi, vēstīja TV3 raidījums Nekā Personīga.

Piektdien rīta agrumā, kad nebija vēl ne Dz. Mozga vēstules medijiem, ne ministrijas paziņojuma, Nekā personīga vaicāja, vai Veselības ministre Baiba Rozentāle viņa atlūgumu pieņems. Ministre no precīzas atbildes izvairījusies.

Uz žurnālistes jautājumu: «Vai viņa aiziešanai nav citi iemesli kā tikai veselības problēmas?» B. Rozentāle atbildējusi: «Pilnīgi noteikti nē. Es darīšu visu, lai profesors turpinātu strādāt pie slimnīcas attīstības.»

Kā norādīja raidījuma veidotāji, B. Rozentāle piektdien neteica taisnību. Raidījuma rīcībā ir neoficiāla informācija, ka Dz. Mozgi atkāpties palūdza ministrija.

No KNAB pieprasījumiem ministrijā, iespējams, tapa zināms, ka korupcijas apkarotāji vērtē, vai ievērots likums Dz. Mozga abu dēlu iekārtošanā darbam bērnu slimnīcā. Viens strādā operāciju blokā, otrs IT daļā. Par iedzīvošanos runa nav, abi Dz. Mozga dēli strādājuši par minimālo algu 180 latiem mēnesī. IT daļā strādājušais radinieks janvārī darbu pārtraucis.

Otra ministrijas pretenzija bijusi saistīta ar iespējamu Dz. Mozga interešu konfliktu kompānijas Arbor Medical Korporācija labuma gūšanā no slimnīcas. Iekārtu un medicīnas materiālu konkursos šī firma viena vai kopā ar citiem piegādātājiem bērnu slimnīcas atklātajos konkursos pagājušā gadā ieguva pasūtījumus par aptuveni diviem ar pus miljoniem latu. Šīs firmas līdzīpašniece ir Dz. Mozga māsa, un, lai arī Dz. Mozgis pats lēmumu par iepirkumu nepieņēma, parakstīt slimnīcas līgumu ar māsas firmu viņam likums neļāva.

Dz. Mozgis ieradies ministrijā nevis pusdienlaikā, kā solīja B. Rozentāle, bet krietni agrāk, līdz ko no ministrijas ieejas bija pazudusi TV  kamera. Savulaik Tautas partiju slavinošos priekšvēlēšanu klipos redzamais D. Mozgis saņēma  spēcīgu  Tautas partijas vadītās  ministrijas aizstāvību, kad, nākot gaismā nepatīkamiem zādzības faktiem slimnīcas būvniecībā, daļa sabiedrības prasīja viņa demisiju.

Ministrija tagad pagriezusi Dz. Mozgim muguru un ar vienu telefonzvanu viņam darījusi zināmu, ka jāraksta atlūgums. Nekā Personīga kļuvis zināms, ka no apcietinājuma izlaists bērnu slimnīcas būvuzrauga PVAB valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieka Pamats amatpersona Kreicers, kuram atklāta smaga slimība. Ja viņi neklusēs, sabiedrība uzzinās, kuru veselības nozares amatpersonu privātmājas cēla un bez atlīdzības remontēja Rīgas firma Pamats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas