Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Raidījums: parādu piedzinējs noliedz, ka izkrāpj naudu

Latvijas televīzijas ziņu raidījuma Panorāma šovakar vēstīja par vairākiem gadījumiem, kad banku kredītus pārpirkusi parādu piedzinēju kompānija, kas prasa klientam atmaksāt daudz lielāku summu. „Šādu ciparu ieraugot, tas liek aizdomāties vai tie ir īsti vai izdomāti,” stāstīja kāds Bauskas iedzīvotājs, kas pa pastu bija saņēmis paziņojumu.

Kāds bijušais parādu piedzinējs anonīmi Panorāmai pastāstīja, ka parādu piedziņas kompāniju politika ir uzrādīt klientam nepareizo summu -  ja parādnieks nav gatavs maksāt neīsto summu, kompānija piedāvā atlaidi – samaksāt īsto summu. Šādas instrukcijas esot saņēmuši darbinieki. Bijušie uzņēmuma darbinieki par šo un vēl citām lietām pret bijušo darba devēju ir vērsušies policijā.

Runa ir par parādu piedzinējkompāniju Paus konsults. Tās vadītājs raidījumam paskaidroja, ka no bankām pārpirktajiem kredītiem ir „milzīgi procenti” un noliedza, ka klientiem nauda tiek izkrāpta. Šiem līgumiem esot iespēja aprēķināt augstu līgumsodu, kas vairākas reizes var pārsniegt pamatsummu. Nepareiza vai pareiza summa, tādas mums nav, uzsvēra uzņēmuma pārstāvis.

Tomēr žurnāliste minēja piemēru, kad kādai sievietei Paus konsults piesūtījuši rēķinu par 1800 latiem, lai arī aizņēmusies viņa bija tikai 500 latu. Paus konsults datu bāzē savukārt uzrādījās, ka sievietes parādsaistības ir ap 800 latu.

Uzņēmuma pārstāvis stāstīja, ka formulas tiek aprēķinātas elektroniski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas