Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Raidījums: RD apsver stikla kupola uzlikšanu Doma laukumam

Ir plāns virs Doma laukuma izveidot milzīgu stikla jumtu vai kupolu, zem tā uz Rīgu atbraukušajiem viesiem tiktu pasniegta svētku maltīte, tā par iecerēm, gatavojot Rīgas un Maskavas kopīgi organizēto Eiropas, Krievijas un NVS valstu lielo pilsētu mēru samitu, vēstīja raidījums Nekā personīga. Pasākums varētu izmaksāt līdz vienam miljonam latu, lēš Rīgas domes vadība.

Pagaidām  esot tikai divi plāna punkti, kas saskaņoti ar Maskavu – viesiem izrādīs Krievijas autobūves rūpnīcu AMO Plant Jelgavā un izvadās pa brīvostu. Vēl Rīgas dome varējusi izvēlēties vietu, kur rīkot mēru tikšanos – Nacionālo operu. Par naudu foruma rīkošanai Rīga vēl tikai spriedīs aprīlī, kad notiks grozījumi pilsētas budžetā.

Rīgas domes vadība iepriekš stāstīja, ka jūlija beigās Rīgā varētu ierasties 70-80 pilsētu vadītāji. Manuprāt ļoti labs rādītājs būs, ja mums būs 40 mēri, tagad saka Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Par domes ambīcijām esot satraukta Ārlietu ministrija. Ministrs Māris Riekstiņš (TP) uzskata, ka šāds pēdējā brīdī rīkots pasākums var izdarīt vairāk ļauna nekā laba. "Ja pilsēta kaut ko organizē un beigās sanāk čiks, tad tā ir ne tikai neizmantot iespēja, bet tur ir risks, ka, mēģinot organizēt kaut ko citu, kāds varētu nebraukt tikai tāpēc, ka būs dzirdēts – jā, tur jau pasākumi organizēti tiek, bet īstenībā viņi saturiski ir tukši," komentējis ārlietu ministrs.

Kā tapis zināms Nekā personīga, viena no idejām, ko dedzīgi aizstāvot arī vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), ir iecere virs Doma laukuma izveidot milzīgu stikla jumtu. Taču, kas ir šīs idejas autors, raidījumā netika pateikts.

"Uzliekot tādu stiklotu jumtu, mēs varētu apgaismot Doma baznīcu, mēs varētu apgaismot blakus tur esošās ēkas. Un izmantojot arī baznīcu zvanus, mēs varētu uztaisīt īpašu koncertu, lai tas pasākums tiešām būtu kā tāda neatņemama sastāvdaļa. Ir jānodrošina, lai 500 cilvēki var sēdēt pie galdiņiem, lai varētu notikt koncerts, līdz ar to atbildīgajiem speciālistiem nāksies izvērtēt, cik tas ir nepieciešams. Ja man uzdod jautājumu, ko es domāju par šādu ideju, tad es šādu ideju atbalstu ar abām rokām," komentēja Rīgas vicemērs.

A.Šlesera ambiciozais mērķis esot Rīgu pārvērst par otru Davosu, kur braucot prinči, karaļi, šeihi un premjeri, secinājis Nekā personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas