Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Raidījums: šaubu ēna pār jaunā VID ģenerāldirektores vietnieka nonākšanu amatā

Par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieku izvēlētais Aigars Undzēns, kas līdz šim strādāja Administratīvajā departamentā, raizējoties par savām valodas prasmēm un baidoties izkrist svešvalodu testā, iespējams, mēģinājis iegūt vai pat ieguvis pārbaudījuma jautājumus, svētdien vakarā, atsaucoties uz neoficiālo informāciju, vēstīja LTV raidījums de facto.

Par to kāds darbinieks mēģinājis teikt arī VID vadītājai Nelijai Jezdakovai, taču viņš palicis nesadzirdēts. VID vadītāja raidījumam teica, ka rakstiski šādu informāciju nav saņēmusi. Turklāt rezultāti rādījuši, ka A.Undzēna angļu valodas zināšanas nav tik labas, taču, ja viņš būtu zinājis testa nosacījumus, būtu to aizpildījis bez kļūdām, uzskata N.Jezdakova. Viņa arī zināja teikt, ka pārbaudījuma jautājumi tikuši pēdējā brīdī mainīti, taču konkrēti neatbildēja, kādēļ tas darīts.

Viņa raidījumam solījusi pārbaudīt situāciju, kā arī sarunā netieši atzinusi, ka, iespējams, bijuši darbinieku mēģinājumi viņu brīdināt par negodīgo konkursantu, taču laikam līdz galam teikto viņa nav pareizi sapratusi.

A.Undzēns interviju LTV nesniedza, bet rakstiski noliedza, ka būtu ieguvis vai mēģinājis iegūt informāciju par pārbaudījumu. Savas valodu zināšanas viņš uzskata par pietiekamām šim amatam.

Kā vēstīja de facto, konkursa uzvarētājs bija jāsakaņo ar finanšu minstru Einaru Repši (JL). Viņam piedāvāti divi vienlīdz spēcīgi kandidāti, un neoficiāli avoti informē, ka tas darīts iespējamās negodprātīgās rīcības dēļ. Tomēr ministrs abus kandidātus atzinis par vienlīdz spēcīgiem un licis izlemt N.Jezdakovai.

Pagaidām neesot zināms, kad A.Undzēns sāks pildīt jaunos pienākumus, jo viņam esot darāmais arī Administratīvā departamenta vadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas