Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Raidījums: valdība budžetu neoficiāli apspriedusi alus brūzī

Pagājušās nedēļas nogalē, 3.maijā, valdība budžeta grozījumus neoficiāli apspriedusi alus brūzī Piebalgas pusē, turklāt liela daļa ministru uz sanāksmi bija ieradušies ar dienesta automašīnām, piektdien vakarā vēstīja LNT Ziņas.Sēdē nav piedalījušies ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS) un tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Raidījums arī citē M.Segliņa teikto, ka "šādas sēdes ārpus Ministru kabineta telpām bez protokola, bez sagatavotiem lēmumprojektiem par, nu, var teikt neproduktīvām, tādām, kuras nenes nekādu slodzi, tātad par bezjēdzīgu laika pavadīšanu. Manuprāt, visi lēmumi Ministru kabinetam jāpieņem Ministru kabineta sēžu zālē, parlamentam jāpieņem parlamenta zālē, un, ziniet, tādas papļāpāšanas pie alus un ar gaļu, tas viss varbūt ir kaut kā jauki cilvēciski, bet pilnīgi noteikti nav nekādas slodzes".

M.Segliņš to dēvējot par kaktu pasēdēšanu, ziņo LNT.

Doma rīkot sēdi kopā ar alus brūža apmeklējumu un ēšanu viesu namā radusies, pusdienojot valdības namā. Viesmīlību esot izrādījis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, tieši tāpēc sanāksme notikusi "saimnieka Dūklava Vecpiebalgas alus darītavā un kādā viesu namā". Iniciatīvu sarīkot pasākumu uzņēmies premjera Valda Dombrovska (JL) birojs, un ministriem par to tikušas izsūtītas īsziņas. Valdības sēde sākusies ar ekskursiju pa alus brūzi un miestiņa degustēšanu, ziņo LNT. Vēlāk viesu namā ministri sasēdināti pie gara galda līdzīgi kā valdības īstajās sēdēs.

"Viesi bija atbraukuši. (…) Vai vajag tik sīki, kādi viesi, nu bija viesi atbraukuši, ciemojās pie manis. Es piedāvāju, citi kolēģi piedāvāja, ka vajag aprunāties, iepazīties tuvāk, nu, tā arī tas notika," raidījumam skaidroja pats J.Dūklavs. "Apskatījām rūpnīcu, kā izskatās, nosmeķējām produkciju, parunājāmies par dzīvi."

"Vērtīgi, nevērtīgi, nu, bija vērts parunāt. Skaidrs, ka Ministru kabineta sēdēs, neskatoties uz to, ka tās šķiet diezgan garas, visu izrunāt nevar," tā savukārt sanāksmi komentēja reģionālo lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).

Pēc iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) teiktā, ministri sanāksmē vienojušies par ļoti daudzām lietām, piemēram, par to, kādas ir prioritātes. "Tās četras prioritātes izriet tieši no tā semināra. Mēs arī runājām par budžeta pozīcijām, kurās vēl atrodama taupība, ne tikai tur, kur jau bijām atraduši. Tā kā tā saruna bija tikai starp ministriem, ļoti atklāta un diezgan gara," teica ministre.

Raidījums vēsta, ka liela daļa valdības locekļu uz šo pasākumu, kas notika brīvdienās, devās ar dienesta mašīnām. No Rīgas tie ir vismaz 130 kilometri.

E.Zalāns stāstīja, ka viņš braucis ar veselības ministru Ivaru Eglīti (TP) ar dienesta automašīnu, bet bez šoferiem. Citi ministri braukuši ar savām automašīnām, bet E.Zalānam neesot personīgās automašīnas. "Varētu arī ar autobusu, droši vien būtu jāpamēģina paskatīties, kā autobusi kursē, bet es domāju, ka nevajag no šīs tēmas izpūst ziloni," piebilda ministrs.

Savukārt L.Mūrniece atzina, ka braukusi ar dienesta automašīnu, bet Iekšlietu ministrijā esot specifiska situācija, salīdzinot ar citām. Ministres šoferis esot vienlaikus arī viņas miesassargs.

Kā secināja LNT, nekādu lielāku saprašanos, kā rīkoties ar budžetu, ministriem panākt nav izdevies.

Neformālu semināru rīkošana par budžeta grozījumiem bija ierasta prakse arī vairāku iepriekšējo valdību laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Budžeta grozījumus sola līdz maija beigām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas