Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

RAPLM pievieno Vides ministrijai

No šodienas stājas spēkā grozījumi vairāk nekā 50 likumos, kas saistīti ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) pievienošanu Vides ministrijai.

Likumos Vides ministrija nodēvēta tās jaunajā nosaukumā - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus līdz šim pildīja premjers Valdis Dombrovskis (V), bet vides ministrs bija Raimonds Vējonis (ZZS).

Plānots, ka VARAM vadīs Vējonis, bet par to lēmums vēl jāpieņem Saeimai.

No šodienas Vides ministrija ir RAPLM funkciju, pārvaldes uzdevumu, tiesību, saistību, mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva pārņēmēja.

Pēc RAPLM likvidācijas tās funkcijas, pārvaldes uzdevumus, tiesības un saistības sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošanā un uzraudzībā pārņems Labklājības ministrija, bet plānošanas reģionu funkcijas, pārvaldes uzdevumus, tiesības un saistības sabiedriskā transporta pakalpojumu jomā pārņems Satiksmes ministrija un tās institūcijas.

Šodien stājas spēkā arī grozījumi Elektronisko sakaru likumā, kuri noteic, ka turpmāk valsts kapitāla daļu turētājs valsts AS "Elektronisko sakaru direkcija" būs VARAM. Grozījumos precizēti elektronisko sakaru komersantu pienākumi, tai skaitā attiecībā uz sadarbību ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju.

Kā ziņots, par RAPLM reorganizāciju vienošanās tika panākta jau Valda Dombrovska (V) valdības veidošanas procesā, un šis uzdevums iekļauts arī valdības deklarācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas