Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

RD atļauj geju un lesbiešu gājienu Vērmanes dārzā

Rīgas domes Sapulču, gājienu un piketu pieteikumu izskatīšanas komisija nolēma atļaut lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienībai "Mozaīka" 16.maijā pieteikto Draudzības dienu noslēguma gājienu. Sapulce un gājiens notiks laikā no 12 līdz 16 Vērmanes dārzā un tā apkārtnē.

Komisija sēdes laikā diskusijā ar “Mozaīkas” pārstāvjiem un policiju vienojās, ka gājiens notiks apkārt Vērmanes dārzam pa Elizabetes un Tērbatas ielu. “Mozaīka” vēlējās garāku maršrutu, tomēr policija uzskatīja, ka tad būs grūtāk garantēt drošību. Kā kompromiss palika gājiens pa Tērbatas ielu līdz Elizabetes ielai, tālāk par Elizabetes ielu līdz Krišjāņa Barona ielai un atpakaļ Vērmanes dārzā.

Par balsoja 5 komisijas locekļi, pret bija divi – Helmī Stalte  (TB/LNNK) un Aina Krūkle (LPP/LC). Sēdes laikā abas aicināja gājiena rīkotājus atteikties no rīkošanas, jo tas apdraudot tikumību un ģimeniskuma vērtības.

Gan “Mozaīkas” valdes locekle Evita Goša, gan RD izpildirektors Andris Grīnbergs pēc sēdes pauda gandarījumu, ka kompromiss panākts. Par satiksmes ierobežojumiem lems nākamnedēļ.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas