Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Referenduma atbalstītāji plāno aktivizēt kampaņu

Divas trīs dienas pirms tautas nobalsošanas par grozījumiem Satversmē, kas notiks 2.augustā, intensīvākas kļūs kampaņas, kurās aicina doties uz referendumu. 

"Nedēļas otrā pusē reklāmu apjoms palielināsies,” Dienai stāstīja Sabiedrība citai politikai dibinātājs Aigars Štokenbergs. SCP būs kampaņa radio, kurā aicinājums izskanēs 14 reizes dienā. “Katrs džingls ir 36 sekundes garš un, biežās atskaņošanas dēļ, aicinājumu nevarēs nepamanīt,” cer A.Štokenbergs. Aicinājumu doties uz referendumu ierunājuši reģionālo nodaļu vadītāju aicinājumi.

Savukārt organizācijas Par tautas tiesībām pārstāve Sandra Kalniete (PS) sacīja, ka pēdējo dienu laikā pirms referenduma reklāmu skaits televīzijās pieaugs un reklāma parādīsies arī citviet.

“Paredzēta plakātu izvietošana, būs papildus raksti, kas skaidros, kāpēc referendums ir vajadzīgs un ko tas dos,” teica S.Kalniete. Savukārt Pilsoniskās savienības nodaļas paredzējušas kampaņu “No durvīm uz durvīm”. Šī kampaņa norisināsies mazajās Latvijas pilsētās, kurās ir PS nodaļas. Tiks dalītas reklāmu skrejlapas.

Reklāmas kampaņu izvērsīs arī Nils Ušakovs no Saskaņas centra (SC). Šobrīd tās tiek pārraidītas divos televīzijas kanālos -  Pirmajā Baltijas kanālā un LNT. Reklāmu skaits šajās televīzijās tiks palielināts tieši referenduma dienā. SC tiksies arī ar iedzīvotājiem.

“Šodien man ir paredzēta tikšanās ar Strenču iedzīvotājiem,” Dienai sacīja N.Ušakovs un norādīja, ka lielu darbu šai ziņā paveic SC reģionālo nodaļu aktīvisti. Reģionālās nodaļas veic informējošo darbu, aicinājumi parādoties arī reģionālajā presē.


Uz referendumiem attiecas tie paši ierobežojumi, kas aģitācijai Saeimas un pašvaldību vēlēšanās. Reklāmas var translēt arī tautas nobalsošanas dienā, bet aģitācija aizliegta 50 metru no iecirkņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas