Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Reformu partija aicina izvērtēt iespējas palielināt budžeta ieņēmumus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
gy
g
Cilvēks, it sevišķi politiķi, kas sarunājoties ar citu cilvēku, neskatās tam seja vai acīs, degamogs vai melis. Skatoties griestos viņš mēgina atrast argumentus, nav svarīgi kādus, bet galvenais izteikt nepatiesību. Tāds ir RP pārstāvis. Es neticu nevienam viņa vārdam. Demagogs! Sākot ar Ārlietu ministru, kas neiedzilinoties starptautiskajos līgumos, ko pati valsts ir noslēgusi, izplata melus.
gy
g
Cilvēks, it sevišķi politiķi, kas sarunājoties ar citu cilvēku, neskatās tam seja vai acīs, degamogs vai melis. Skatoties griestos viņš mēgina atrast argumentus, nav svarīgi kādus, bet galvenais izteikt nepatiesību.
Kārlis Krēsliņš
K
REALITĀTE. Saeimā ir iesniegts un apstiprināts konceptuāli budžets līdz 2015.gadam un tur paliek daudz neskaidru un neatbildētu jautājumu. Piemēram, kā teica FM pārstāve, tāda ir ANO rekomendētā tabula: Valsts konsolidētā budžeta izdevumi funkcionālā sadalījumā http://titania.saeima.lv/LIVS11/saeimalivs11.nsf/0/95BC2CFABAE723F1C2257A87002D71F5?OpenDocument Tabulas analīze izraisa daudz jautājumus. 1) kāds pamatojums ir tādai izdevumu sadalei procentuāli no IKP? Vēlams būtu sniegt salīdzinājumu budžeta sadalē ar citām Baltijas valstīm (BV) un ES vidējiem rādītājiem. Ja sniedz skaidrojumus par tabulas nepareizo tulkojumu, tad ir jautājums: „Kādēļ tā ir tāda dota un kam domāta?” 2) VAK-2008 bija noteikts aizsardzības budžetā iedalīt 2% no IKP, kā to pieprasa NATO, bet pieņemot VAK-2012 tika paziņots, ka aizsardzības budžets pakāpeniski pieaugs gan absolūtos skaitļos, gan % no IKP. Realitātē tas tiek samazināts. Kādēļ nepildām ne NATO ne savus pieņemtos lēmumus? Toties esam gatavi nodot savus cilvēkus un nacionālās valsts principus. 3) Kādēļ pieaug izdevumi valsts pārvaldei? sk. http://www.kreslins.lv/article/lv/valsts-parvaldes-problemas-11-saeimas-deputats-karlis-kreslins
Kārlis Krēsliņš
K
Piekrītu. bet sākotnēji, sadalām budžeta veidošanas jautājumu divos pamatuzdevumos: 1. Veidot ilgtermiņā budžeta maksimālo iespējamo ieņēmuma daļu. Tas ir veidot pareizu nodokļu politiku, samazināt ēnu ekonomiku, bezdarbu, iniciēt investīcijas utt. Gribētu uzsvērt vai likt uzmanību uz ēnu ekonomikas samazināšanu, jo šorīt Zviedru bankas eksperts izteica domu, ka Latvijā maz savāc nodokļos (`27% no IKP) salīdzinot ar vidējo ES (~33% no IKP), bet cik liela tur ir ēnu ekonomikas daļa salīdzinot ar Latviju, kur tā sastāda vai trešo daļu no IKP?; 2. Pareizi sadalīt budžetu. Pirmkārt, noteikt principus, kā sadala budžetu, kā noteiktas valsts prioritātes un kā tiek izmantoti Valsts attīstības plāni: MK Rīcības plāns, NAP un citi dokumenti. Es izteikšu savu subjektīvo viedokli par budžeta sadales principiem.
Skaisle Jātaļniece
S
Es nekad nekad zagleru neesmu atzinusi kā politiķi. Jo īpaši kopš tās reizes, kad viņš klāstīja,ka tautai jāsavelk jostas, bet pats Jūrmalas rezidencei pasūtīja virtuves iekārtu, kura bija 100x dārgāka kā Zviedrijas karaļpils virtuves iekārta. Tagad šī rezdence stāv tukša starp citu. Bet zaglers - lielais cīnītājs pret oligarhiem, par savas partijas vadītāju muļķīgi naivi smaidot ir pieņēmis šķēles labo roku, visu kampšanas afēru līdzzinātāju. Kad IR žurnālisti jautāja par Demitera attiecībām ar šķēli, tad demiters sakautrējās par to runāt. Tā vietā lai latviskās partijas vienotos, lai kaut ko darītu patiešām valsts un vispārības labā - kārtējie oligarhi ar kārtējām kampšanas shēmām, noklusējumiem un populistiskiem paziņojumiem. Kārtējie nožēlojamie latvieši, kuri siekalosies gar to. Un kur nu vēl kroņa numurs zaglera privātsekretāre kukule - kura noslepenoja prezidenta koncelejas izdevumus, lai lumpeņi un pingvīni, vārdu sakot - salašņas nodokļumaksātāji par to nevarētu uzzināt. Godīgi sakot - nevajadzēja lasīt. Pretīgi jau dziļāk par kaulu smadzenēm. Godavārds - nekas cits neatliek kā cerēt uz jaunu Kristu, kas šos oligarhus un viņu pakalpiņus sodīs pēc pilnas porgrammas.
Skaisle
S
Neskaud jau nu ! Tā ir patiesība.
  • 5
  • 0
J
Skaisle Murgi vasaras naktii: D
  • 1
  • 4
Skaisle
S
Jā, man ir laba atmiņa. Dombrovskis teica, ka es esmu ļoti gudra un ļoti skaista, un ka viņš mani ļoti mīl. Un ņem vērā, ka Dombrovskis vismaz nezog un neshēmo. Nu nav viņam mugrukaula attiecībā pret savu partiju, pret sasodīto zaķi, kamparu, škaparu utt. , bet neko neesmu ne redzējusi, ne dzirdējusi, ka viņš pats apzagtos. Un to es politiķī vērtēju visaugstāk.
  • 4
  • 2
J
Skaisle Un ko teica Dombrovskis, ja tev tik laba atminja?
  • 3
  • 3
Skaisle
S
Nē, Godmanis ieteica visiem būt kā pingvīniem - sastāties ar mugurām aplī un sildīt vienam otru, kamēr viņš ar draugiem parexu sašeftēs - lasi izzags. Zaglers - bieži uzstājās ar runām - un vienā radio runā teica - tautai jāsaprot,ka nevarēs dzīvot tā kā treknajos gados, ka tas esot bijis bezatbildīgi, ka būs jāsavelk jostas. Tas piedauzīgais un noziedzīgais bija tas, ka viņš aizmirsa savilkt savu jostu un aizbāzt rijīgās mutes ģimenei. Ka tikai ne zaglera dēliņu uz Liepājas festivālu ar helikopteriem vizināja. Lai tauta brīnās kā tās kungi dzīvo. Un kur tad nu vēl visi draiskās sandriņas kukulītes gājieniņi? Mājiņa jūras krastā, aizliegtā zonā? Ko jūs - tā nav mana darīšana, tos visus likumus mans vīriņš kukulītis pārkāpj. Un vienlaicīgi visi mani labākie draugi un radi bija spiesti aizbraukt no Latvijas. Kā profesionāla apraudātāja pa lidostu " uzdzīvoju". Tā kā nevajag man te tagad kaut kādus miglainus pekstiņus pūst. Ir lietas, kas netiek aizmirstas un netiks piedotas.
  • 5
  • 1
J
Savilkt jostas ieteica Godmanis, peec tam Dombrovskis, ja esi tikpat skaista, cik gudra, bija jaatceras. Zatlers rosinaaja atlaist Saeimu un tauta atlaida, jo bija apnicis, kaa taa aukleejaas ar oligarhiem. To, ka dazhas partijas tagad sadraudzeejushaas ar Lemberga kabatas partiju un neljauj valstij briivi attiistiities, nav RP nopelns.
  • 1
  • 5
Aija
A
Kur iestrēdzis progresīvais nodoklis, sākot no trim minimālām algām un arī no pensijām. Līdz 1000 latiem tas varētu būt 1% un tad nedaudz palielināt. Citās valstīs tādā veidā cīnās pret nevienlīdzību, bet mēs jau bagātos saudzējam- neziedos partijām, apvainosies un t.t.
bravo
b
Malači reformisti, neļauj "vienotības" pīļu dīķim mierīgi pēkšķēt
re!
r
Tādu pēkšķēšanu taisa RP ar savu stulo nodokļu politiku, kas dod labumu tikai bagātajiem!
  • 2
  • 0
j
traucējošais varžu koris
  • 1
  • 1
ha,ha...
h
RP tielējas kā jauna meiča, jo negribas uzreiz atzīt savu kļūdīšanos!
Bucis
B
RP nodokļu politika ir nepareiza, tikai nevar saprast, kāpēc jaunā vadība to nemaina, jo liekas, ka cilvēks ir diezgan gudrs?!
jhgfd
j
reformu partija ir gandrīz latviešu saskaņas centrs. atšķirība tāda, ka rp ir politiskie līķi. un labi, ka tā
Fiksais
F
Spārdot govi tā pienu vairāk nedos - ko darīt ja valsti vada diletantI? Viņi domā, ka palielinot nodokļus ieņemumi pieaugs... Stulbums augstākā rpakāpē! Tikai atlaižot nodokļus un sekmējot uzņēmējdarbību valsts spēs saņemt vairāk. Valsts sevi ir pierādijusi, ka tā nemāk pārvaldīt tai uzticētos līdzekļus. Kāpēc viņiem vajag vairāk naudu budžetā? Lai tizliem Vienotības biedriem maksātu astranomiskas algas par zīmuļu asināšanu un klišejisku frāžu publicēšānu?
J
Spilgts piemeers tam, plasha profila speciaalisti Pulks un Shkapars:)
  • 2
  • 1
Vilis
V
Izrāviens ekonomiskais?Nepielaid tikai bikses!Izrāviens atradies!Par ostu nodokli,tas pareizi.
basta
b
ja Reformisti izsitīs 2014.gadā IIN samazinājumu kaut vai par vienu procentu, viņi iebrauks nākošajā saeimā baltā zirgā un būs to pelnījuši. "Vienotības" ciniskā nekaunība nav aprakstāma, iedomājieties tikai - KĻŪDA...
Juris
J
IIN samazinājums dod labumu tikai cilvēkiem ar lieliem ienākumiem, bet "maziem" atkal atliks tikai noskatīties.RP negrib atzīt savu kļūdīšanos un māna sabiedrību!
  • 3
  • 0
Kretīni dejo....!!!
K
Pili nokurinājuši deputāti, lai iet un atjauno par savām algām ! Kretīnu bars ! Ja nemāk saimniekot kā kārtīgam saimniekam pienākas, tad lai maksā !!!! Ieņemot deputātu amatu ir teikts,ka jāpārvalda saimniecība kā kārtīgam saimniekam pienākas ! Vai Rīgas pašvalība strādā kā kārtīgam saimniekam pienākas...? Viss jau ir sakopts - nav jau ko īsti darīt !
Zane
Z
jā, jā - budžetu palielināsim uz nodokļu rēķina ? labi, ko tad tikai 36% no algas nodokli, labāk tak 50 %...lai jūtami !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas