Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Reinika: Nevajadzīgu īpašumu uzturēšanai ministrijas gadā tērē 500 000 latu

Saeimas Pieprasījumu komisijas deputāte Dace Reinika (ZZS), aptaujājot ministrijas, ir noskaidrojusi, ka tās savu funkciju veikšanai nevajadzīgo īpašumu uzturēšanai ministrijas gadā tērē 500 000 latu.

Izglītības un zinātnes ministrijai esot četri tādi objekti, kuru uzturēšanai šogad ieplānoti 20 000 latu, Aizsardzības ministrija savu nevajadzīgo 19 īpašumu uzturēšanai gadā tērē 300 000 latu. Zemkopības ministrijai esot lieki 20 īpašumi, arī Iekšlietu ministrija labprāt tiktu vaļā no tai nevajadzīgajiem 20 īpašumiem.

Pēc deputātes Reinikas domām, būtu lietderīgi, ja ministrijām nevajadzīgos nekustamos īpašumus savā valdījumā pārņemtu VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Uz komisijas sēdi uzaicinātais VNĪ valdes priekšsēdētājs Jānis Komisars deputātiem pastāstīja, ka šā gada sākumā VNĪ apsaimniekoja 2780 valsts īpašumus, no tiem 2360 ir zemes īpašumi 876 hektāru platībā un 420 ēkas, kuru kopējā platība ir 950 000 kvadrātmetru. No zemes platībām iznomāti ir 60%, no telpām - 75%. No neiznomātajām telpām 14% esot rezervēti valsts institūcijām, pārējie atrodas būvniecības vai pirmsbūvniecības stadijā. Viens no lielākajiem rekonstruējamajiem valsts īpašuma objektiem ir Daugavpils cietoksnis.

Atbildot uz deputātu jautājumu, kas jādara ar ministrijām nevajadzīgajiem objektiem, Komisars atbildēja, ka tie ir jāpārdod. Tiesa, dažos gadījumos atsavināšanu kavē ieilgusī tiesvedība par zemes īpašuma tiesībām.

Deputāts Ainārs Šlesers (PLL) pauda viedokli, ka jāveido vienota Valsts īpašuma pārvalde, kurai varētu pievienot arī Privatizācijas aģentūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas