Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Repše jaunu VID ģenerāldirektoru meklēs konkursā

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) pieņēmis lēmumu izsludināt publisko konkursu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, informēja ministrijā. Līdzšinējo iestādes vadītāju Dzintaru Jakānu valdība nolēma pārcelt citā amatā, proti, Finanšu ministrijas (FM) departamenta direktora amatā.

E.Repše uzskata, ka jaunajam vadītājam būs jāpārveido VID par servisa institūciju, kas sniegtu "profesionālu un konsultatīvu atbalstu iedzīvotājiem nodokļu nomaksas jautājumos, nevis ar represīvām metodēm vērstos pret uzņēmējiem". Represiju funkcijas būtu jārezervē tikai tiem, kas apzināti izvairās no nodokļu nomaksas, uzskata ministrs.

Komisija pretendentus izvērtēs saskaņā ar likuma Par Valsts ieņēmumu dienestu un Valsts civildienesta likuma prasībām. Lai izvērtētu pretendentu atbilstību VID ģenerāldirektora amatam, noteikti detalizēti vērtēšanas kritēriji vairākās kategorijās: augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, darba pieredze valsts pārvaldē, pieredze liela kolektīva vadīšanā, kas ir vismaz viens gads, teicamas svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija. Priekšrocība tiks dota pretendentiem ar profesionālo darba pieredzi valsts nodokļu administrēšanā.

Ministrs ir parakstījis rīkojumu par vērtēšanas komisiju un pretendentu vērtēšanas kritērijiem. Komisiju vadīs pats E.Repše, komisijas sastāvā būs FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis,  FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

Saskaņā ar likuma prasībām sludinājums par konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu tiks ievietots laikrakstā Latvijas Vēstnesis. Pēc sludinājuma publicēšanas laikrakstā pretendenti 14 dienu laikā varēs pieteikties uz vakanto amatu.

Kopš brīža, kad saistībā ar ierosinātajām disciplinārlietām Dz.Jakāns bija atstādināts no amata, VID vadītāja pienākumus pildīja Nelija Jezdakova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas