Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Repše: nākamgad budžetā līdzekļu būs vēl mazāk nekā šogad

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
UN
U
aznākamgad būs vēl mazāki nekā nākamgad. jo nebūs, kas te strādā un maksā jums, nelieši.
abc
a
vai ir kāda vaina Hipotēku bankai? lai iepludina naudu caur to, nauda jādala izvērtējot biznesa potenciālu, nevis politisko piederību
ciniķis
c
Protams naudas iepludināšanas mehānismi ir jāskata un jādomā un diez vai tas ir iespējams pie šīs degradētās politiskās "elites".
jautājums
j
Oi, oi, oi,...Nu gan ieskrējāties . Pieturiet nu rikšotājus! Kādi mehānismi naudas iepludināšanai uzņēmējdarbībā ? Kadas garantijas, ka mūsējie sev bonusos neizmaksā tāpat kā ASV un neizfīrē uz ofšoriem ? kā G24? Es tomēr atbalstu nopietnu valsts uzņēmumu veidošanu. Un kamēr mēs netiekam pie normāla korupcijas līmeņa, mani baida pat privātā partnerība. Labāk valsts kapitālisms. Vai mums jau ar vēja parkiem un mazajiem HES mācības nav tikusi.. Bet pārējie Jūsu ieteiktie pasākumi ir perspektīvi manā ieskatā
LAUĶIS
L
kad repšuks samazinās savu algu līdz 360 Ls kā solīja 100.pantā ?
ciniķis
c
Es būtu optimists, ja valdība stādot budžetu ņemtu vērā to 13% IKP krituma prognozi, tad viņi vismaz aptuveni varētu savilkt galus kopā, tas būtu kaut cik reāls budžets, bet, lai to uztaisītu pavisam reālistisku tur vajadzētu strādāt ar prognozi 20% IKP kritums, un, ja tomēr tas būtu mazāks par šiem 20%, tad būtu pamats priecāties jo veidotos ieņēmumu pārpalikums. Dotajā situācijā, ja viņi iestrādā tikai 5% IKP kritumu, tas nozīmē, ka viņi rēķinās, ka ieņems nodokļus aptuveni no 5-7% tukša gaisa un jau pirms budžeta pieņemšanas ir skaidrs, ka viņi neiekasēs ieņēmumos to, ko paši prognozē un jau septembrī vēlreiz nāksies grozīt budžetu ar vēl drastiskāku griezienu, lai piedzītu savas atskaites pie reālās situācijas. Ko darīt? Cilvēkiem es ieteiktu paļauties tikai pašiem uz sevi, jo šī valdība neko reālu, acīmredzot nav spējīga izdarīt. Es ticu Repšes un Dombrovska izmisīgi labajiem nodomiem, bet esmu pārliecināts, ka šie nodomi atduras pret kaut kādām ļoti ietekmīgām interesēm un mēs redzam šo interešu radīto rezultātu. Pirmkārt ko valdībai vajag darīt, tas ir meklēt aizņēmuma naudu ar komerciāliem nevis politiskiem nosacījumiem kā SVF un EK gadījumā, otrkārt ir steidzamā kārtā jānovērš iepriekšējās Gudmena valdības pieļautās kļūdas nodokļu politikā samazinot PVN un visus nodokļus, treškārt, aizņemtā nauda ar steigu ir jāiepludina ekonomikā un uzņēmējdarbībā, lai vismaz apturētu masveida bankrotus, ceturtkārt ar steigu ir jāpārskata fiskālā politika un lata kurss ir jālaiž kaut vai pieļaujamo 15% robežās, lai vismaz kaut ko te būtu ražot rentabli, piektkārt ir jāuzsāk iedzīvotāju un mazā biznesa kreditēšana nacionālajā valūtā, lai veicinātu vietējā pieprasījumu, ražošanu un iekšējo preču un pakalpojumu apriti, pie tam ir jāgudro tādi kreditēšanas nosacījumi, lai iedzīvotāji no latiem nebēgtu uz eiro vai citām valūtām, bet reāli tos izmantotu apgrozībā, bez papildus nodokļa importam pie šī valūtas kursa arī nekāda labuma nebūs ir vērts padomāt arī par to. Bet tas viss, netiks realizēts, jo mums ir atvērta, bet tukša ekonomika un sociālā darvinisma politika pārspēj visu.
Jony
J
ehzs... vārās te tauta... a jēgas nekādas... žēl ka nodokļus maksāju (ja visi godīgi maksātu nebūtu tādi s***), būtu nodokļus krājis - i pensijai būtu, i par ko sev mājiņu uzbūvēt.... un zemi nopirkt kur tos suķus turēt un kartupeļus audzēt!!!
....
.
Tie kuri uzputa so jezgu, pat netaisas to nopust, tik skatas ka panemt jaunu aizdevumu, ko atkal sadalit sev un iemanities atnemt to pasu maziminu parejiem, kas vel palicis Labak, lai nedod aizdevumu pasiem jatiek gala ar sevi ka tas noticis lidz sim daudz sliktakos apstaklos
Vija-ciniķis
V
Nu neesi tik cinisks, es tomēr redzu gaismu tuneļa galā! Cilvēki strādā, tas dod cerību...tikai sabiedrībai ir jāsaprot, ka var taču dzīvot taupīgāk nevis bļaut un domāt par streikošanu.Ko tad vainosim, ja paši nemākam dzīvot - tikai gribam slaukt valsti kā govi. Galu galā, nav taču karš, kad cilvēki lieliski prot iedarbināt izdzīvošanas instinktus. Vai tiešām mums vajag kaut kādus briesmīgākus pārbaudījumus? A, ko tad iesaki?
vdz
v
Liekas, ka daudziem vēl nepielec, kādos mēslos esam iebraukuši, faktiski - iešķūrēti! Nākas gan apzināties, ka viss, kas notiek, - notiek uz labu, jo kaut cik normālos apstākļos valsts izzagšana turppinātos vēl ilgi. Tagad vismaz ir cerība, ka to ārprātīgo alkkatībai tiks piegriezts skābeklis, tiks ieviests kaut kāds samērīgums atalgojuma ziņā utt. Lai izturība JL un vēl atlikušajiem godīgajiem cilvēkiem: nasta ir un vēl ilgi būs smaga!
xl
x
Jau kurā bildē var redzēt tramīgumu un nolemtības sajūtu Eināra acīs, tas nav uz labu.
ciniķis
c
Raksta pēdējā rindkopā ir iekļauts viss mūsu valdošo politiķu domāšanas absurdums un totāls stulbums. Mīļie ļautiņi, pasakiet man lūdzami, kā var sastādīt kaut cik loģisku budžetu turoties pie 5% IKP krituma, ja reālās (optimistiskās) prognozes IKP kritumam ir 12-13%?!!!!! Tas nozīmē, ka vēl 5-7% IKP krituma budžeta sastādīšanas brīdī vienkārši netiek ņemti vērā. Tas ir iebāžam galvu smiltīs un sarakstam kaut kādu apšaubāmas kvalitātes dokumentu kaudzi cerībā, ka tad, kad sāksies bardaks tad arī to visu sāks strēbt ārā. Es saprotu, priekšā ir pašvaldību vēlēšanas, bet vajag tak padomāt ar galvu - uz kurieni tu raujies un uz ko tu ceri tajās pašvaldībās? Tak pie šī humānās krīzes scenārija silto krēslu, naudas un siles vietā gan pašvaldības, gan valdība, gan saeima saņems labakajā gadījumā mēslu kaudzi uz galvas, sliktākajā kādu no šiem deputāteļiem uzspraudīs uz dakšām un nosvilinās viņu īpašumus. Gudrākie no politikas jau notinās, bet es nesaprotu uz ko cer palikušie? Vismaz Repše un Dombrovskis apjēdz deflācijas neizbēgamo ietekmi un nojauš sociālo katastrofu, bet es nesaprotu, ko viņi turās tajās vietās? Beidzot Dombrovskis ( atbildot delfu lasītājiem) un Repše šajā rakstā atzīst, ka ieņēmumi ar izdevumu samazināšanu tikai un vienīgi kritīsies. Domrovskis it kā saprātīgs cilvēks, apzinās deflācijas bīstamību un saka, ka nevajadzētu to pieļaut, bet kā to izdarīt nezina, un vēl vairāk, naivi cer, ka milzu parādu, kurā mēs tūlīt ielīdīsim pēc pāris gadiem izdosies pārfinansēt. Interesanti, kurš aizdos naudu valstij, kuras reitingu aģetūra Fitch ir novērtējusi ar miskastes vērtējumu BB+?
vd40
v
nu tad njem skeeres un griez
targash
t
Ar tiem normatīvajiem aktiem tā ir. Vienu gadu kautuvē grīdai jabūt flīzētai, citu gadu flīzes nedrīkst būt, jabūt plikam betonam, tad atkal flīzes... .
Lelle
L
Drīz Tu pati sāksi vienu govi un suķi turēt, kad negribēsies badā nosprāgt...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas