Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Repše naudu pensijām meklēs tēriņu samazināšanā, neizslēdz izmaiņas nodokļos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ANDRIS
A
Tā ka zaudējam ABRENI ,tā tagad zaudēsim lata stabilitāti .KŪTRIS AR SAVU KOMANDU DIVREIZ būs izčakarējisLatviju ,šoreiz ar lata devalvāciju. PĒDĒJO REIZI ,PALDIES PENSIONĀRIEM.Tik lielu summu gandrīz bez lata devalvācijas nesavākt.Cik var celt nodokļus.Vai ,ķā jūs pensionāri tad varēsiet priecāties.,tad gan būsiet vēl stingri zem nabadzības sliekšņa. Dombrauska vietā vajadzēja nomest to valsti atpakaļ pie kājāmTP,LCLPP,UN KŪTRIM.Varēs turpināt zagt.Mums vēl ir daudz tādu idiotu ka FIKSAI.
KAMPĒJCŪKU BRIGĀDE
K
ZOOPARKĀ TIKS IZDOMĀTI JAUNI NODOKĻI
KAMĒR
K
Lai būtu zemākā likme 10 procenti.Tā kā par pirmajiem Ls 100 nodoklis nebūtu jāmaksā, tad kāpums varētu būt, piemēram, tāds: kam pensija ir Ls 200, nodoklis būtu, teiksim, Ls 20; kam pensija ir Ls 500, nodoklis būtu teiksim, Ls 150; kam pensija Ls 800, nodoklis Ls 400; kam pensija Ls 1000, nodoklis Ls 550; kam pensija Ls 1500, nodoklis Ls 1000; utt. Līdzīga solidaritāte, protams, jāīsteno arī citās jomās. (Lūgums Ērglim: ideju nodot Repšem.)
Econ
E
Bet kā vispār varēja pieņemt izskatīšanai lietu par tiesnešu algu samazināšanu - tīrs budžeta jautājums. Mani ne tik daudz uztrauc tas par tiem strādājošajiem pensionāriem (jo tā bija diksriminācija, kas arī bija pareizs, manuprāt, ST spriedums, ka nav atļaujama), bet tas, ka pēc sprieduma tiešām sanāk, ka pensijas varētu būtu jāceļ (vai vismaz, ja pensionāri šo lietu būtu ierosinājuši treknajos gados, tad tas tiešām būtu bijis jādara daudz lielākā apmērā, nekā jau tika darīts), kā arī jebkurš cits var pieprasīt palielināt visādus pabalstus, un ST sevi ir noteikusi par to institūciju, kas pateiks, kāds nodrošinājuma līmenis katrai no grupām ir atbilstošs un kāds nav, lai gan tas ir tīri politiskais jautājums. Ceru, ka tad, kad valstij būs pieejamas tikai pārtikas pakas izdalīšanai (pēc bankrota) - tad neizlems, ka valsts arī rīkojas antikonstitucionāli. Visādi citādi laikam tiešām uz krīzes laiku ir jāizsludina ārkārtas likums, tajā skaidrojot sociālā nodrošinājuma punkta būtību - nodrošināt kaut ko (kaut vai pārtiku) visiem, kas nevar sevi nodrošināt. Vieglprātīga tiešām nav tas īstais vārds - īstais vārds ir diletantiska. To Kamēr: vidējais pensijas līmenis ir tik zems, ka tā kāpjošā likme ir jāliek pietiekami augsta (tie paši 10%) jau pie zemajām pensijām, bet lielās pensijas ir tik maz, ka nedotu gandrīz neko samazinājumam.
KAMĒR
K
Izdomāt, vai līdz 2015. gadam pensijām neuzlikt progresīvo nodokli ar pakāpeniski kāpjošu likmi un sākuma slieksni Ls 100? Augšējā likme (pensijām virs Ls 1500) varētu būt 80 procenti.
Ērglis
Ē
Maksātnespēja jau ir sen ierosināta, un atmaksas procesi jau sen notiek, drusku esi nokavējis. Turklāt viņa gāšana nemainīs faktu - naudu kur ņemt nav. Lūk tas būs cirks. Gaidu tavas gaudas šeit nākošajā dienā pēc valsts bankrota/lata devalvācijas.
Ērglis
Ē
ST nav bijusi vieglprātīga, tur strādā liels vairums strādājošo pensionāru. Šoreiz uzdeva emocijas, par to liecina arī diezgan nekārtīgais spriedums, kur spriedošajā daļā lielākā daļa piekritumu IR PAR LABU valdībai, bet GALĀ uz kaut kāda sociālā nodrošinājuma panta (kur kā tu teici nav norādīts CIK ir jādod) tiek pieņemts, ka nē, pensijas samazināt nedrīkst. ST, piedodiet, bet ar visiem 10% atpakaļ lielākajai daļai pensionāru nav absolūti nekāda sociālā nodrošinājuma. Tad jau iznāk, kad pensijas vēl jāceļ? :) Būs interesanti kā ST lems par tiesnešu algām. Ja spriedums būs ekvivalents, valdībai būs jāizsludina ārkārtas likums un ST varēs ostīt sēru.
fiksais
f
Šim strīpainajam švītam draud Birkava liktenis. Nākošajā dienā, kad šo izgāzīs no krēsla, tiks ierosināta maksātnespēja. Šis utu-biznesmenis ir parādā miljonu. Tā bote, kuru iepirka par pusmiljonu, nevarētu pārdot šodien dārgāk kā 50 tūkstošiem. Nedaudz jāpagaida! Cirks vēl būs!
jāceļ gan
j
Sen jau vajadzēja celt tos nodokļus, kā ieteica SVF un kādi ti ir citur civilizēttā pasaulē. . Progresīvo IiN sakot no ienākumiem 15000gadā. un uz augšu ," progresīvo" nekustamo nodokli villām , nodokli ūdens transporta līdzekļiem un citām ekstrām. Citādi riebj klausīties ka ,piemēram, Šlesers lepni bilda ,ka viņš taču pēc to 76 priežu izciršanas un varenas villas uzcelšanas taču nekustamā īp. nodokli valstij veselu 1000Ls. gadā maksāšot.
Econ
E
Nav pat ne mazaakaas idejas kaa tagad iziet no situaacijas bez devalvacijas, ja veel naakamgad jaagriezj, vienigais, ja pasludina sho ST leemumu par antikonstitucionaalu, jo taads tas peec buutiibas ir, jo ST neatbilstoshi Satversmei ir leemusi par jautaajumu, par kuru tai nebija tiesiibas lemt, vienlaikus pieljaujot situaaciju, ka var tikt nepildiits pants attieciibaa uz sociaalo nodroshinaajumu paarjeejaam grupaam (ja pietiek naudas tikai pensionaariem pie fikseeta kursa). Mineetais Satversmes pants neko nesaka par to, cik lielam ir jaabuut sociaalajam nodroshinaajuma, tikai to, ka taadam ir jaabuut, shis Satversmes tiesas spriedums peec buutiibas pasaka, ka pieljaujama situaacija, ka valsts budzjetaa ir nauda tikai pensijaam. Kaut kaads vaajpraats. Vienvaardsakot - LR ST priekshseedeetaajs ir, maigi izsakoties, bijis ljoti vieglpraatiigs, lai neteiktu vairaak, veel jo vairaak, ja var pateikt taadu muiljkjiibu, ka naudas budzjetaa pietiekot. Pashreiz visi svariigaakie pasaules mediji jau raksta, ka Latvija ir peec buutiibas izgaazusi vienoshanos ar aizdeveejiem, blakus veel paraadot kursa izmainjas no vakardienas uz shodienu.
Ērglis
Ē
Ir. Samazināsies vēl ekonomiskā aktivitāte, reāli budžets arvien sarausies, taču pensijām būs jāpaliek tādām pašām. Beigās visi nosprāgs un pensionāri saņēms pēdējo pensiju. Un viss būs beidzies. Tieši šī iemesla dēļ konstitucionālās tiesas NEKAD nelemj budžeta jautājumus. Lai arī kā mēs gribētu iztēloties, pensijas NAV un ilgi vēl NEBŪS *īpašums*. Tās ir nodokļu iemaksas, kas nodrošina pensijas šī brīža pensionāriem. Būsim taču reāļi.
Ērglis
Ē
Izlasi ST spriedumu taču. Pati ST uzsver, ka pensija nav īpašums klasiskajā izpratnē un valdībai vispār BIJA tiesības ar to rīkoties. TAČU ST saprata, ka šāds lēmums vienkārši iznīcinās jebkādu respektu tai, jo diemžēl Latvijā cilvēki taisnību redz kā "kas man glauda pa matam". Gan pensionāri, gan bagātie domā savā būtībā vienādi.
Владимир
В
с каждого жителя Латвии нада стрясти до марта по 50 латов и делов то! да хотя бы с пенсионеров -- ввести налог на старость.. свыше 60 лет - плати 10 латов, свыше 70 лет - палти 5 латов. налог на внуков: 1 внук -- 12 латов в мецяц, 2 внука 6 латов... вот и наскребем 100 миллиончиков.... Репшоид придумает - не боись... налог на очки и контактные линзы, налог на зимнюю обувь... о.. нашел работу - плати 125 латов государству как вступительный взнос...
pensionari doma tik par sevi
p
pensionari tomer vareja nedomat tik part sevi..gimenes ar berniem, kur kads no vecakiem ir bez darba ir daudz grutaka situacija!!! un vel palielinasies nodoklju slogs!!..
spicais
s
vai tu gadījumā neesi idiots(e)??

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas