Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Repše neatkāpsies, taču gatavs diskutēt par Jakānu koalīcijā

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) šobrīd nav mainījis savu viedokli un neatsauks valdībā iesniegto lēmumprojektu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna atbrīvošanu. Taču finanšu ministrs ir gatavs pirmdien koalīcijas partiju sanāksmē iepazīties ar koalīcijas partneru argumentiem pret Dz. Jakāna atbrīvošanu vai iespējamu rotāciju citā amatā, _Diena.lv _atzina finanšu ministra preses pārstāvis Aleksis Jarockis.

"Pirmdien koalīcijā par šo jautājumu tiks diskutēts, līdz tam ministrs savu lēmumu par atbrīvošanu neatsauks,"
paužot ministra viedokli, teica A. Jarockis. Viņš arī atzina, ka - ja koalīcijas sanāksmē tiks pieņemts atbalstīt Tautas partijas ierosinājumu par nedēļu atlikt lēmuma pieņemšanu valdībā par Dz. Jakānu, tad ministrs to respektēs.

Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Vents Armands Krauklis informē, ka saskaņā ar koalīcijas līgumu lūgs vēl par vienu nedēļu atlikt lēmuma par Dz. Jakāna atbrīvošanu izskatīšanu valdībā. Šādas tiesības paredz koalīcijas līgums.

Premjera Valda Dombrovska (JL) preses pārstāve Līga Krapāne no komentāriem par to, kāda būs premjera rīcība, atturējās. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka "pirmdien būs koalīcijas sanāksme, tad arī par to tiks diskutēts".

Valdības koalīcijas partnere Zaļo un zemnieku savienība jau ceturtdien paziņoja, ka tai nepieciešams papildus laiks, lai izlemtu par savu nostāju šajā jautājumā, lēmums tikšot pieņemts pirmdien.

Ceturtdien pēcpusdienā Saeimas kuluāros izskanēja neoficiālas runas, ka, lai mazinātu asumus koalīcijā, valdībai varētu lemt nevis par Dz. Jakāna atbrīvošanu, bet rotāciju. Dienai Dz. Jakāns atzina, ka nav gatavs piekrist rotācijai, ar viņu par to nekādas sarunas nav notikušas. Viņš uzskata, ka E. Repšes pārmetumiem nav likumīga pamata.

Pēc Dz. Jakāna teiktā, pieļāvumi par viņa rotāciju ir "Jaunā Laika mēģinājumi testēt vidi, kaut kādi murgi, kurus nav iespējams īstenot". Tādu sodu kā rotāciju likumdošana par disciplinārlietām neparedz, uzsver Dz. Jakāns. Disciplinārlieta ir vai nu jāizbeidz, vai arī jāpiemēro sods, līdz ar to Dz. Jakāns uzskata, ka runām par viņa iespējamo rotāciju nav pamata.

Par Dz. Jakāna atbrīvošanu E. Repše izšķīrās otrdien. Finanšu ministrs viņam pārmet prettiesiska ministra rīkojumu nepildīšanu, kas kaitējusi valsts interesēm un arī mazina ticību, ka nākotnē viņš tos pildīs.

Pret Dz. Jakāna atbrīvošanu kategoriski iestājas Tautas partiju, ar kuru tiek saistīts pašreizējais atstādinātais VID ģenerāldirektors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas