Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Repše neizslēdz, ka "siltu vietu" Jakānam varētu sameklēt TP paspārnē

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) ceturtdien žurnālistiem atzina, ka viņam būs "noteikti priekšlikumi" par to, kādā citā amatā valsts pārvaldē varētu pārcelt atstādināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) šefu Dzintaru Jakānu.To, kādi ir šie noteiktie priekšlikumi, E.Repše neatklāja, uzsverot, ka pirmdien koalīcijas padomē par to tiks diskutēts.

Pēc E.Repšes teiktā, Dz.Jakānam Finanšu ministrija jau varot piedāvāt kāda departamenta vadīšanu, tomēr, ņemot vērā, ka viņu īpaši balstījusi Tautas partija (TP), E.Repše neizslēdza, ka "TP vadītajās ministrijās Dz.Jakānam talantam varētu atrast atbilstošāku vietu". Kā piemēru politiķis minēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAMPL), kurā esot brīva valsts sekretāra vietnieka vieta.

Diena noskaidroja RAPLM, nesen atbrīvojusies valsts sekretāra vietnieka informācijas sabiedrības jautājumos amata vieta, taču ministrija neuzskata, ka tā ir vakanta, jo šim valsts sekretāra vietnieka amatam jau iecelts vietas izpildītājs, līdz ar to nevarot teikt, ka RAMPL būtu kāds vakants amats. 

No E.Repšes teiktā varēja secināt, ka amatā Dz.Jakānu viņš atjaunot negrasās un ka, visticamāk, valdību viņš aicinās VID vadītāja amatā apstiprināt pašreizējo vietas izpildītāju Neliju Jezdakovu. Uz to, ka viņa sevi ir pierādījusi kā laba vadītāja, viņš norādīja jau iepriekš.

No E.Repšes teiktā nebija īsti skaidrs, kā tiks izbeigta disciplinārlieta pret Dz.Jakānu. Iespējams, tas notiks otrdien, pirms valdība lems par viņa rotāciju.

Diena jau ziņoja, ka Dz.Jakāns janvāra sākumā vērsās pie ministra, prasot izbeigt pret viņu ierosināto disciplinārlietu un atjaunot viņu VID ģenerāldirektora amatā. Attiecīgu iesniegumu viņš iesniedza pēc tam, kad bija iepazinies ar disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu, kurā secināts, ka sodāmi pārkāpumi viņa rīcībā nav konstatēti. Koalīcijā panākto vienošanos par viņa pārcelšanu citā amatā valsts pārvaldē Dz.Jakāns nosauca par absurdu.

(pievienota 4.rindkopa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas