Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Repše piekāpjas - Jakāns rotēs; TP par atbalstu atbildēs, kad būs zināms jaunais amats

Atstādinātais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns būs izvairījies no valdības lemšanas par viņa atbrīvošanu no amata. Finanšu ministrs Einars Repše (JL) pēc koalīcijas padomes sēdes atzina, ka, ņemot vērā koalīcijas vairākuma viedokli, viņš atsauks paša valdībā iesniegto lēmumprojektu par Dz.Jakāna atbrīvošanu un nedēļas laikā izlems, uz kuru citu amatu viņu varētu pārcelt.

E.Repše atzina, ka viņš joprojām uzskata: Dz.Jakāna izdarītie pārkāpumi ir sodāmi ar atbrīvošanu, taču, tā kā vairākums koalīcijas partneru uzskata, ka tik bargs sods nav piemērojams, ministrs ir gatavs piekāpties un rosinās Dz.Jakāna pārcelšanu citā amatā.

"Es aizvien uzskatu, ka Jakānam būtu piemērojams disciplinārsods, bet, ja koalīcijas vairākuma atbalsta nav, tad kaut kas ir jāupurē," teica E.Repše.

To, kādu amatu Dz.Jakāns varētu ieņemt, ministrs vēl nevarēja pateikt, taču viņš uzsvēra, ka pilnīgi noteikti Dz.Jakānam nepiedāvās amatu VID. Pēc E.Repšes teiktā, lēmums par Dz.Jakāna rotāciju viņam jāpieņem līdz nākamajai pirmdienai, kad paredzēta kārtējā koalīcijas padomes sēde.

Lai Dz.Jakānu pārceltu citā amatā, viņš nav jāatjauno VID ģenerāldirektora amatā. Par Dz.Jakāna rotāciju jālemj valdībai, un tā, visticamāk, to darīs nākamotrdien.

Dz.Jakāns vēl pagājušās nedēļas beigās norādīja, ka rotācijai nepiekritīs. Viņš uzskata, ka nekādus pārkāpumus nav veicis un ka ir atjaunojams amatā.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) pēc koalīcijas padomes atzina, ka jautājums par Dz.Jakāna atbrīvošanu ir atlikts un nākamnedēļ finanšu ministrs nāks klajā ar priekšlikumu par rotāciju. Premjers atturēās skaidri atbildēt, vai uzskata, ka E.Repše Dz.Jakāna jautājumā ir palicis zaudētājos, taču piebilda, ka šis jautājums ir bijis politizēts un ka acīmredzot "Tautas partijai šis konkrētais ierēdnis ir ļoti svarīgs".

TP, kas uzskatīja, ka Dz.Jakānam ir jāturpina strādāt VID vadītāja amatā, koalīcijas padomē ir principiāli atbalstījusi piedāvāto kompromisa variantu par Dz.Jakāna rotāciju, taču konkrēti par to partija savu viedokli izteikšot, kad būs skaidrs, kādu amatu finanšu ministrs ir gatavs piedāvāt, pēc koalīcijas padomes sēdes atzina TP frakcijas vadītāja Vineta Muižniece.

Kā piemēru tam, kādā amatā Dz.Jakānu varētu virzīt, V.Muižniece minēja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietu. Tiesa, EM valsts sekretāra amatam kandidāts jau ir izraudzīts - konkursa komisija par piemērotāko jau pirms pāris nedēļām atzina Juri Pūci, par kura apstiprināšanu amatā jau otrdien būtu jālemj valdībai.

Vēl pirms koalīcijas padomes sēdes E.Repše nebija izlēmis par sava valdībā iesniegtā lēmumprojekta atbrīvot Dz.Jakānu atsaukšanu. Dz.Jakāna rotācija tiek dēvēta par partijas Jaunais laiks piedāvāto kompromisu, lai mazinātu asumus koalīcijā, kas radušies saistībā ar VID šefa krēslu.

Pēc neoficiālas informācijas, Zaļo un zemnieku savienība jautājumā par Dz.Jakānu atbalstīja rotāciju.

(pievienota 7.-9.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas