Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Repši juridiskajos jautājumos konsultē cilvēks bez diploma

Finanšu ministra Einara Repšes (JL) padomnieks juridiskajos jautājumos Andis Jacino nav saņēmis diplomu, kas apliecinātu viņa jurista kvalifikāciju.

Jacino atsevišķais viedoklis bija par pamatu tam, lai Repše nolemtu no amata atbrīvot toreizējo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu, lai gan kvalificētu juristu, tostarp tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces Lailas Medinas un citu juriskonsultu un pārvalžu vadītāju, parakstītajā slēdzienā bija secināts, ka Jakāns no amata nav atbrīvojams.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, par Jacino kvalifikāciju un izglītību ieinteresējusies Administratīvā rajona tiesa, kas šobrīd vērtē Jakāna sūdzību par Repšes lēmumu piemērot VID šefam vienu no vairākiem disciplinārsodiem.

Tieši tiesa vienā no sēdēm lūgusi Finanšu ministriju (FM) pievienošanai lietai iesniegt Jacino dzīvesgājuma aprakstu jeb CV, un minētais dokuments, pēc aģentūras LETA rīcībā esošajām ziņām, lietai arī pievienots.

Repšes preses pārstāvis Aleksis Jarockis pašlaik atteica aģentūras LETA lūgumam atsūtīt Jacino dzīvesgājuma aprakstu, sakot, ka tiek gatavota "aktuālākā tā redakcija". Jarockis informēja, ka ministra padomniekam ir "augstākā nepabeigtā izglītība tiesību zinātnē".

Šāds formulējums gan nereti tiek lietots sadzīvē un norāda, ka cilvēks nav pabeidzis studijas, taču nekādi neapliecina iegūto kvalifikāciju.

Jarockis skaidroja, ka laikā, kad Jacino sācis darbu FM, viņš Latvijas Universitātē (LU) noklausījies visu studiju kursu, proti, beidzis piecus kursus, bet darba noslogotības dēļ ministrijā "Jacino kungs ir paņēmis akadēmisko pārtraukumu LU. Viņam ir atlicis tikai nokārtot valsts eksāmenu un aizstāvēt diplomdarbu".

Jarockis uzsvēra, ka "Jacino sagatavoto dokumentu pēcpārbaudi atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likumam veica ministra padomniece valsts pārvaldes reformas jautājumos, kurai ir augstākā izglītība jurisprudencē - maģistra grāds".

"Papildu vairumā gadījumu attiecīgie dokumenti tika saskaņoti gan ar ministrijas Juridiskās nodaļas, gan arī Tiesību aktu departamenta juristiem," uzsvēra Jarockis.

Pēc ministra preses pārstāvja teiktā, "Jacino kungs savā darbā, proti, sagatavojot dokumentus, to saturu iepriekš pārrunā un saskaņo ar ministrijas atbildīgajām amatpersonām".

Pēc datiem par atalgojumu valsts pārvaldē, ko šogad publiskoja Neo, Jacino, 2009.gada augustā uzsākot darbu, algā saņēmis 857 latus, bet turpmākos četrus mēnešus viņa alga par padomu došanu bijusi 1000 latu mēnesī.

Aģentūras LETA arhīva dati liecina, ka Jacino bijis arī kontaktpersona vairākiem nodibinājuma "Eiropas Čempionāts basketbolā sievietēm 2009" rīkotajiem publisko iepirkumu konkursiem.

Tā, piemēram, viņš kā iepirkuma procedūras kontaktpersona norādīts 2008.gada nogalē izsludinātajā konkursā par transporta pakalpojumiem 2009.gada Eiropas čempionātam basketbolā sievietēm, kā arī sarunu procedūrai par čempionāta reklāmas un popularizēšanas materiālu plānojuma izstrādi un realizāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas