Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Restorāna Sēnīte ēku plānots saglabāt tās sākotnējā veidolā

Lai gan savulaik tik populārais Vidzemes šosejas restorāns ir likvidēts, tā īpašnieki vēl aizvien turpina meklēt investorus, lai varētu veikt objekta rekonstrukciju. Sēnītes ēku plānots saglabāt tās sākotnējā veidolā, portālam Diena.lv stāsta SIA Ave Astra valdes loceklis Uldis Dambekalns.

U.Dambekalns uzsver, ka kādreizējā restorāna ēku nekādā gadījumā nenojaukšot. "Ēkas vēsturiskā būve mainīta netiks. Varbūt tiks modernizēts iekšpagalms un iekštelpas, taču kopumā viss paliks, kā bijis", uzsver U. Dambekalns. Restorāna Sēnīte nākotne kļūs skaidrāka līdz ar investoru piesaistīšanu. "Gaidām, kad atradīsies investors, lai gan šobrīd ar to vēl ir neskaidrības".

Ēkas arhitekts Linards Skuja domā, ka restorāna būve noteikti ir jāsaglabā un to nedrīkst nojaukt. "Agrāk tā bija ļoti ievērojama. Toreiz es, kā tās autors, pat dabūju īpašu apbalvojumu".
Arhitekts uzskata, ka viņa projektētā celtne šobrīd atrodas ļoti sliktā stāvoklī, tomēr to ir iespējams atjaunot, neiznīcinot tās sākotnējo plānojumu. L.Skuja uzsver, ka arī pirmīt ir veikti pārveidojumi – nomainīts jumts – bez viņa ziņas. "Ja ēkā turpmāk taisās kaut ko mainīt, tad tas ir jādara tikai ar manu atļauju, jo es esmu tās autors", uzskata L.Skuja.

"Būtu žēl, ja Sēnīti nojauktu, lai gan tā laika gaitā jau ir diezgan pārveidota. Jā, šobrīd tā izskatās diezgan skumīgi. Ēka atrodas grausta stāvoklī. Tomēr ēka ir ļoti unikāla, jo tā ir plānsienu betona celtne," komentē žurnāla Latvijas Architektūra galvenais redaktors Jānis Lejnieks. "Ja tehniski to atjaunot vairs nevar, tad vismaz vajadzētu to nojaukt ar godu un tās vietā izbūvēt kādu skaistu, modernu projektu," domā J.Lejnieks. Tomēr, ņemot vērā ēkas kādreizējo nozīmi sabiedrībā un tās popularitāti, J.Lejnieks uzskata, ka būves vēsturisko plānojumu vajadzētu saglabāt.

Uzņēmums SIA Restorāns Sēnīte, kurš līdz šim apsaimniekoja ēku, tika dibināts 2003. gada 3. novembrī. Tā lielākie īpašnieki bija Centrālā savienība Turība (44,8%) un SIA Ave Astra (43,2%). Jau ziņojām, ka restorāna pārveides projekts paredzēja viesnīcas, boulinga zāles un SPA centra izbūvi, taču tas apstājies finansējuma trūkuma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas