Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Restorāna Sēnīte ēku plānots saglabāt tās sākotnējā veidolā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Juha
J
Eem, prieksh aarzemnieku komforta labaak varbuut tomeer to pashu Vidzemes shoseju salabot? Grausti ir arii citaas Eiropas valstiis, no taa nav jaakaunaas. Bet shitaadi celji, kaa pie mums.......
cinks101
c
man tagad būs jakonsultējas ar arhitektu - prātu izkūkojušu pensionāru, kas neko nav dzirdejis par mūsdienīgām tehnoloģijām. 40 gadi - un kad beidzās autorības? nekāds autors neko te nevar iebilst, ja nu vienīgi kultūrvesurisku obejktu aizsardzības inspekcija bet ja tas tā būs un ja tas trauce to ietu sakopt tad atvainojiet es varu tēju iedzert lejā pie tilta Rāmklanos un raksta uzraksts prcizāk būtu nevis "plānots saglabāt tās sākotnējā veidolā", bet "plānots saglabāt tās ESOŠAJĀ veidolā"
K
K
Būtu jauki, ja to būvi sakoptu. Ceļa malā, kur garām brauc arī ārzemnieki, tāda pamesta, nolaista ēka labu iespaidu par Latviju nerada.
hmmm
h
kad Tu skroderim pasūti žaketi, kā ar viņa autortiesībām? ka tu pēc gada ar to žaketi mašīnu nemazgāsi? šais gadījumos, ja pastulba mūsu likumdošana, katra arhitekta līgumā jābūt punktam par autortiesību automātisku pāreju īpašnieka rīcībā. ja es pasūtu uzprojektēt privātmāju, tad mans dēls nevarēs to pārbūvēt, ja vecais arhitekts nebūs mierā? kur te loģika?
aktinium
a
Uz 3 punktiem nevis 4-triem! Slodzes neviens, nekad nav līdz galam rēķinājis (tāpat kā visnotaļ augstajam tiltam pār Lorupi ) Laimīgu ceļu!
AF
A
hmmm par vārdu autortiesības esi kautko dzirdējis? kādam varbūt ir zināms kā var sazināties ar arhitektu?
šņaga
š
kopumā grausts paliks kā grausts.
betons
b
tas kas Maskava sabruka bija buvets pavisam nesen un prieks tadas halles ka tur sabruka, Senite tika buveta pardomatak, tikai diemzel prihvatizatori/ipasnieki to ir nolaidusi lidz klinkim.
Bo
B
Varbūt tas, kas izskatas kā atbalsts, patiesība ir tikai nenesošas starpsienas? Es te forumos nesen lasīju, ka tā esot kaut kāda unikāla velve ar tikai 4 atbalsta punktiem. Man personīgi ir bail no "unikālām PSRS velvēm" un es savu ģimeni turp drošības pēc tomēr nevestu.
Bailes
B
Tas pārsegums ir no iekšpuses atbalstīts ļoti nopietni.
hmmm
h
ir tā viena no Latvijas dīvainībām, ka vecais arhitekts var uztiept kaut kādas savas tiesības un par to vēl piķīti paprasīt, ja saimnieks vai pasūtītājs daudz vēlāk nolemj kaut ko pārtaisīt vai piebūvēt. Celtne ir pasūtītāja īpašums un punkts, un dumjie likumi ir pelnījuši izmaiņas. Tāpat katra pārmaiņa un piebūve jāskaņo būvvaldē, bet ja es gribu paaicināt jau citu arhitektu, lai izlabotu kādu vecā projekta neveiksmi, es nedrīkstu... Salīdzinot, ja es nopērku gleznu un iedomājos vēlāk tai nogriezt malu, bērns to pakrāso vai sieva izmanto krāsns iekuršanai, pilnīgi mana darīšana,mani zaudējumi vai ieguvumi. Gleznotāja tiesības ir beigušās.
Bo
B
Man nebūtu iebildumu pret ārējo formu, bet cik ir paredzētais betona velves ekspluatācijas mužs? Celtnei kā nekā jau 40 gadi. Iepriekšējos gados Krievija jau notika trīs lielas nelaimes, sabrūkot līdzīgām betona konstrukcijām (divi peldbaseini un viena tirgus ēka). Tās velves arī tika būvētas PSRS laikā. Jāņem vērā arī tas, ka pēdējos gados (vai pat vispār visu iepriekšējo laiku) šī velve netika uzturēta paredzētos apstākļos. Ja to atkal uzfrišināt un nokrāsot baltu, kādreiz tā uzgāzīsies apmeklētājiem virsu un apglabās zem sevis daudzas ģimenes.
bimbam
b
Nav īsti saprotams, kādēļ jaukais kompleksiņš ar visu foršo veikalu tika aizlaists!? Vajadzēja vien turpināt, taču liekas, ka tas bija kārtējais "laviešu bizness" (analogi krievu variantam), un tagad sēžam pie sasistas siles. Skujam te vispār nav ko teikt un nav ko atļaut! Protams, ja kompleksu pārbūvē, tad tas vairs nebūs Skujas sākotnējais projekts, bet tā jau ir īpāsnieka darīšana un nevis arhitekta! Tik tālu gan gribetos piekrist arhitektam, ka sabojat objektu nevajadzetu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas