Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Riekstiņš: Afganistānai pēc iespējas drīzāk jāpārņem atbildību par drošības situāciju valstī

«Prioritāšu sarakstā pirmajiem soļiem jābūt vērstiem uz atbildības nodošanu Afganistānai par drošības situāciju valstī. Attīstot Afganistānas Nacionālos Drošības Spēkus, sagaidām, ka tiks izveidotas arvien vairāk labi apmācītas un darboties spējīgas vietējās karaspēka un policijas vienības, šodien Londonas konferencē par Afganistānu norādīja Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Ministrs Londonas konferencē informēja par Latvijas valdības lēmumu atbalstīt civilās iesaistes palielināšanu un papildus attīstības palīdzības pasākumu īstenošanu Afganistānā. Viņš arī teica, ka starptautiskā sabiedrība, tajā skaitā Latvija, sagaida stingru Afganistānas valdības apņemšanos strādāt, lai sekmētu drošību un stabilitāti valstī, informē Ārlietu ministrija.Londonas konferences par Afganistānu mērķis bija apspriest starptautiskās sabiedrības un Afganistānas valdības tālākos uzdevumus. Konferenci atklāja Afganistānas prezidents Hamids Karzajs, ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns un Apvienotās Karalistes premjers Gordons Brauns. Šā gada pirmajā pusē paredzēta konference Kabulā, kurā notiks diskusijas par Afganistānas līgumu, afgāņu drošības spēkiem, institūciju pilnveidošanu, ekonomisko attīstību un sabiedrības samierināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas