Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Riekstiņš izvirza Paegli vēstnieka amatam ANO

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
auns
a
Un ko tad viņa tik pareiza būdama darīja šeftmanīgajā TP? Viņas dalība TP apšauba viņas godīgumu
Pazistu Paegli
P
Esmu stradajis kopa ar Paegles kundzi. Paegles kundze ir loti kompetenta, intelegenta un godiga. Vina respekte cilvekus, ari padotos (kas starp musu uzputigajiem politikiem ir retums). Es vinai uzticejos ka politikei, un uzticos ari ka vestniecei. Lai veicas!
Profesors
P
Man nav nekas pret politiskajiem vestniekiem ka kategoriju; daudzas valstis tadi ir. Politiskiem vestniekiem ir cita pieredze ka karjeras diplomatiem, un abiem ir savas prieksrocibas un trukumi. Tadel ari Latvijai vairak vajadzetu izmantot politisko vestnieku iespejas. Galvenais, lai politiskais vestnieks butu kompetents, spejigs, piemerots. Lai nu ko, bet Vairai Paeglei kompetences trukumu arlietas parmest nevar; vina ir godam parstavejusi Latviju visaugstakaja limeni. Tadel ta ir loti labi, es teiktu - pati labaka - izvele sim vestnieka postenim. Seit Riekstins ir trapijis desmitnieka.
Maijpuķīte
M
Nē, nu, izskatās viņa labi, inteliģenta, mierīga, mierīgi runā, kā mediātors, šķiet- laba. Arī ārlietas kā tauta te stāsta -pārzin. Nu, nav jau nekādas vainas,bet kāpēc viņai to vajag?
Maijpuķīte
M
Ir pieņemts ar cieņu un NOPIETNI izturēties pret cilvēku,kurš pārstāv valsti vai nu tas ir prezidents vai vēstnieks vai sūtnis, tāda ir etiķete principā. Vienīgi Krievija ir atļāvusies kara propoganda nolūkos apšaubīt Gruzijas prezidenta autoritāti.
t
t
tomēr...žēl vai tiešām nevienu jaunu un gudru nvarēja atrast?? vecas piepes
xZ
x
Prinipā, nezinu, kas būtu jāaizsūta, lai Latvija ANO netiktu pārstāvēta godam, jo zināms, cik "liels" svars ANO ir kā organizācijai nemaz nerunājot par Latvijas ietekmi tur. Nezinu, cik daudzi Latvijā var no galvas nosaukt visus mūsu iepriekšējos vēstniekus tur. Tā kā šis gadījums nav tik ļoti par ANO, cik par veidu kā pie mums izvēlas vēstniekus. Un ir nu gan dilemma: vai TP politiķi no kuras jātiek vaļā, vai Zatlera kancelejas šefu no kura arī grib tikt vaļā un kurš pats ir noguris. Čurkina piemērs nevietā. Starp citu, viņš ir karjeras diplomāts un Krievijas intereses (tādas, kādas tās diemžēl ir) tur aizstāv godam.
Justas
J
Man vissvarīgākais ir, lai Latvija tiktu godam pārstāveta ANO. Nav šaubu, ka Paegle to spēs un būs piemērota pretiniece, piemēram, krievu diplomātiskajam "monstram" Čurkinam
xZ
x
piekrītu. Bet tas ir normālā situācijā, kad vēstniekus izraugās no karjeras diplomātiem. Tagad, kad paši zelē kandidatūras publiski, tad jāmāk arī pateikt ko vairāk. Vēl jo vairāk tāpē, ka šim gadījumam pāri ir boldā rakstīts: izvēle pamatojas uz iekšpartejiskiem apsvērumiem.
Justas
J
Kāda vēl "caurspīdīga" nepieciešama vēstnieka izvēlē?? Varbūt atklātu konkursu izsludināt, vai? :) Ārlietu ministrija izvirza tādu pretendentu, kādu tā uzskata par piemērotu un kādi kadri nu mūsu valstiņai ir. Domāju, ka Paegle ir pat ļoti laba kandidatūra vēstnieces ANO amatam. Domāju, ka būs noteikti ne jau sliktāka par iepriekšējo vēstnieci (man nav nekas personīgs pret šo jauno dāmu) Pēc tam Saeimas Ārlietu komisija izsaka savu atzinumu un prezidents apstiprina vai noraida. Punkts. Kāds vēl caurspīdīgums vajadzīgs? Jā, var nepatikt, ka politiskais vēstnieks, bet nu Paegle ir jau daudz piemērotāka nekā agrāk apstiprinātie citi politiskie vēstnieki. Un kādēļ neviens neiebilst, ka ASV uz Latviju sūta tikai politiskos vēstniekus, bez jebkādas ārlietu pieredzes??
apsveicu Vairu
a
ļoti laba izvēle, sorosītiem nav ko teikt kā tikai prasti lamāties!
xZ
x
Nominācija tipiskā Riekstiņa stilā. Un stāsts nav par to, vai Paegle ir laba, vai sikta. gan jau ANO būs laba. Stāsts ir par to, ka atkal ir kārtējais politiskais vēstnieks un atkal nav ne mazākā caurspīdīguma kandidatūras izvēlē. Ja jau šoreiz izvēle notiek publiski, tad jāmāk pateikt kaut ko vairāk par "pēc visām savām kvalifikācijām atbilst vēstnieka amatam", jo viņa savā politiskajā darbībā bijusi cieši saistīta ar ārpolitiku".
abc
a
Prieks, ka Vaira Paegle beidzot ir prom no taa oranzho puzhna!
Diplomats Brisele
D
Paegle ir viena no pavisam nedaudzajam arpolitikas profesionalem Latvijaa. Vinjai ir plass redzesloks, izprot norises pasaule, ir Latvijas patriote. Vina rietumos ka sarunu partnere un Latvijas parstave tiek njemta nopietni. Priecajos par vinas izvirzisanu! Tas Latvijai dara godu. Viens no pareizakajiem Riekstima lemumiem.
Maijpuķīte
M
Vai tad Riekstiņa kungs, nu, būtu jāmāca kā sagatvot to ,kas valstij ir un būs vajadzīgs!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas