Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Riekstiņš: Krievija Latvijas lēmumus neietekmē

“Es gan neuzskatu, ka mēs varam manīt Krievijas iespiešanos Latvijas iekšējā dzīvē. Neredzu, ka Krievijas valdība vai Kremlis šeit kādam teiktu priekšā, kas jādara,” intervijā Latvijas Avīzei saka ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

“Ir skaidrs, ka Krievijas uzņēmējus interesē Latvija, un es negribu teikt, ka viss, kas nāk no Krievijas, apdraudētu mūsu valsts intereses. Latvija ir par investīcijām no citām valstīm, jo tas rada jaunas darba vietas, pievienoto vērtību, ieņēmumus budžetā no nodokļiem… Galvenais, lai investīcijas būtu bez duļķainas aizmugures, lai tā būtu tīra nauda,” saka ārlietu ministrs.

M.Riekstiņš pauž pārliecību, ka valdība savas attiecību prioritātes ar Krieviju ir nodefinējusi pietiekami skaidri un Latvijas lēmumus Krievija neietekmē. “Tas ir pats galvenais, ka mēs paši lemjam par tām lietām, kuras ir svarīgas,” uzsver M.Riekstiņš.

Pēc ministrs teiktā, ka patlaban ar Krieviju notiekot grūtas sarunas par investīciju aizsardzību.

“Vai Krievija būs uzticams gāzes piegādātājs, tas patlaban ir viens no aktuālākajiem jautājumiem. Ir pētījumi, kas apliecina, ka Krievija nepietiekami investē savās gāzes atradnēs un ka šai valstij pēc trim četriem gadiem varētu būt problēmas izpildīt uzņemtās līgumsaistības ar saviem ārvalstu partneriem. Tajā pašā laikā Krievija neskopojas ar investīcijām ārvalstīs. Rodas jautājums: ja Krievijai nav intereses pietiekami investēt pašu mājās, cik tālu tā laidīs interesentus no ārvalstīm? Redzam, ka patlaban Krievijai šādas vēlmes nav,” pauda M.Riekstiņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas