Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Riekstiņš: Nepieņemami atzīmēt dienas, kas saistās ar okupāciju

Ir nepieņemami atzīmēt tās dienas, kas saistās ar okupāciju, un šeit nebūtu jāšķiro, vai runa ir par Padomju Krievijas, vai Nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu Latvijas teritorijā, komentējis bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) šovakar gaidāmo gājienu līdz Brīvības piemineklim. To pieteicis Uldis Freimanis, jo viņš kopā ar domubiedriem vēlas atzīmēt 1941.

gada 1.jūlijā notikušo Vācijas karaspēka ienākšanu Rīgā. M.Riekstiņš atzīst, ka Latvijas vēstures “sarežģīto” lappušu skaidrošana ir grūts un brīžiem nepateicīgs darbs, ar ko nodarbojas vēsturnieki un arī diplomāti un ka āādas aktivitātes dod “lielisku iespēju Latvijai nedraudzīgiem spēkiem tiražēt mītus un puspatiesības, kam mēs noteikti nevaram piekrist”. Viņš uzskata, ka tas liecina vai no par cilvēku neizglītotību vai apzinātu kaitniecību.“Jāatgādina, ka Vācijas karaspēks gluži tāpat kā citu valstu armiju ienākšana, ir nesis Latvijai nevis brīvību, bet postu un iznīcību. Tāpēc aicinu Latvijas iedzīvotājus nepakļauties provokācijām un neiesaistīties aktivitātēs, kuru patiesi mērķi mūsu valstij nav draudzīgi,” norāda bijušais ministrs.

Jau ziņojām, ka Rīgas dome sākotnēji pasākumu neatļāva, taču tiesa atzina, ka tas var notikt. Trešdien tas izraisīja augstāko valsts amatpersonu neizpratni un asu nosodījumu, kam sekoja Drošības policijas ieteikums pašvaldībai pasākumu aizliegt. Tomēr dome vairs nebija tiesīga to izdarīt, norādīja mērs Nils Ušakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas