Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Riekstiņš: pamācošais tonis par 16.martu Krievijai jāatmet

“Jāizsaka nožēla, ka Krievijas puse nav sapratusi, ka 16.martā neviens šeit nerīko neko tādu, kas būtu vērtējams kā nacisma, fašisma slavināšana,” Latvijas televīzijā pirmdien sacīja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP). Viņš gan teica, ka tas neesot nekas jauns un diplomātiem katru pavasari ir divpusēji jāizcīna cīņa ar Krievijas diplomātiem jautājumā par 16.martu.

“Jādod kritika vēstniekam, kas izvēlas vecākā brāļa pamācošo toni, kas neveicina izpratni divu valstu starpā. Diplomātiem būtu jācenšas strādāt pie pozitīvās dienas kārtības, nevis mēģināt izpūst no mušas ziloni, tas nav pareizais ceļš,” par Krievijas puses neatbilstošo reakciju ir pārliecināts M.Riekstiņš.

Viņš uzskata, ka Krievijai nevajadzētu aizrauties ar apvainojumiem, jo šai valstij pašai ir pietiekami daudz problēmu. Latviešu senais teiciens par skabargu un baļķi acīs šeit tiešām ir vietā, viņš norādīja.

Tomēr ministrs uzskata, ka policijai vajadzētu izvērtēt, kam atļaut un liegt 16.martā rīkot pasākumus, jo radikālās organizācijas šajā dienā “cenšas iet uz kašķi”, piesakot pasākumus vienā un tajā pašā vietā un vienā tajā pašā stundā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Bažas par drošību 16.martā lielākas nekā citus gadus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas