Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Riekstiņš pārliecināts, ka Monas Lisas radītos tēriņus kompensēs

Ir pilnīga pārliecība, ka tēriņus, kas radušies, veicot _Monas Lisas _glābšanas darbus, kompensēs apdrošinātāji, sestdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem atzina Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Diena jau vēstīja, ka ceturtdien ap deviņiem vakarā no kruīza kuģa Mona Lisa apdrošinātājiem saņemta starptautiski atzīta garantijas vēstule, kas apliecina, ka Latvijai tiks segti finansiālie zaudējumi — 140 tūkstošu latu apmērā, kas radās kuģa glābšanas operācijas laikā.

Vērtējot aizsardzības ministra Vineta Veldres (TP) pavēli armijai neizlaist kuģi no Ventspils ostas, M.Riekstiņš pieļāva, ka «nedaudz agresīvam» ministram likuši būt iepriekšējo reižu precedenti, kad bija problēmas ar Golden Sky glābšanas darbu kompensēšanu. «Bet viss ir beidzies pozitīvi. Tās garantijas vēstules ir saņemtas, un mēs esam pārliecības pilni, ka mūsu tērētā nauda tiks kompensēta,» piebilda M.Riekstiņš.

Jau vēstījām, ka ceturtdienas vakarpusē pienāca pretrunīga informācija par to, vai kuģim atļauts pamest Ventspils ostu, kur tas uzturējās kopš trešdienas. Aizsardzības ministrs Vinets Veldre LNT ziņās vakarā paziņoja, ka bruņotajiem spēkiem devis pavēli neizlaist laineri no Latvijas ūdeņiem. Uz jautājumu, kā viņš nodrošinās, lai kuģis patstāvīgi nedotos prom, V.Veldre atbildēja: armija to nepieļaus. Bet premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) padomnieks Edgars Vaikulis norādīja, ka to izdarīt var tikai tiesa.

Kruīza kuģis Mona Lisa ar gandrīz 1000 cilvēkiem uz klāja, 4.maija rītā uzskrēja uz sēkļa Irbes šaurumā. 5.maijā no kuģa tika evakuēti pasažieri, taču kuģa glābšanas operācija turpinājās līdz pat 7.maijam – kamēr izdevās kuģi atbrīvot no sēkļa. 7.maija vakarā Mona Lisa ieradās Ventspils ostā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas