Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Riekstiņš: tāpat kā ASV uzņem Čavesu vai Ahmadinedžadu, Latvijai jāuzņem Žirinovskis

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) neuzskata, ka Latvijai būtu jāliek kādi šķēršļi Krievijas politiķa Vladimira Žirinovska dalībai Rīgā plānotajā NATO Parlamentārās asamblejas sesijā kā pasākuma organizatorei. "Tas ir līdzīgi kā ANO. Sēdes notiek Ņujorkā, un ASV varbūt arī nebūtu gandarītas par vienu otru runātāju - vai tas būtu [Venecuēlas prezidents Ugo] Čavess vai [Irānas prezidents Mahmūds] Ahmadinedžāds -, bet amerikāņi dod platformu ANO.

Šajā gadījumā Rīga dod platformu Parlamentārajai asamblejai," savu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā _100.pants _otrdien pamatoja ārlietu ministrs.

Viņaprāt, uz Žirinovska iespējamo ierašanos Latvijā būtu jāraugās, ņemot vērā to, ka tas, pirmkārt, nav divpusējs Latvijas-Krievijas parlamentāriešu pasākums, tā ir NATO Parlamentārā asambleja, kas šoreiz notiek pie Rīgā. Mums kā šī pasākuma nama saimniekiem ir pienākums rūpēties par to, lai visu valstu delegācijas atbrauktu, justos labi, lai piedalītos pasākumā, kas ir labi organizēts, klāstīja M.Riekstiņš.

Viņš arī pauda šaubas, ka Latvijā kādam ir īpašs pārsteigums par Žirinovska politiskajiem uzskatiem un to, ko viņš ir teicis. "Nevajag pārspīlēt, pat ja kāds šovs būs. Vai tad cilvēki tiešām nav pietiekoši daudz redzējuši un dzirdējuši, vai tur būs kāds pārsteigums," teica politiķis.

Jau vēstīts - ja odiozais Krievijas Valsts domes vicespīkers Žirinovskis tiks iekļauts šīs valsts oficiālajā delegācijā dalībai Rīgā plānotajā NATO Parlamentārās asamblejas sesijā, viņš uz laiku tiks izslēgts no Latvijai nevēlamo personu saraksta un varēs iebraukt valstī. To aģentūrai BNS apliecināja iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Viņa gan komentāros bija skopa un tikai norādīja, ka Žirinovskis Latvijā tiks ielaists un uz laiku tiks izslēgts no melnā saraksta.

Žirinovskim Latvijas vīza nav jāpieprasa, jo viņam ir Šengenas vīza.

Medijos izskanējis, ka maija beigās Rīgā plānoto NATO Parlamentāro asambleju iecerējis apmeklēt arī odiozais Krievijas Valsts domes vicespīkers Žirinovskis. Žirinovskis gan vēl joprojām ir iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā, taču, ja pasākuma rīkotājs - NATO - izlems, ka viņam Latvijā jāļauj iebraukt, Latvijas dienesti nevarēs iebilst.

Žirinovskis toreiz raidījumam "Nekā personīga" apliecināja, ka uz Rīgu noteikti brauks. Ja Latvija viņam iebraukšanas vīzu atteiks, tad viņš sūdzēsies Briselē NATO galvenajā mītnē.

NATO Parlamentārā asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Asamblejas sesijas norisinās divas reizes gadā - pavasarī un rudenī. Iepriekšējā NATO PA sesija notika Lielbritānijas pilsētā Edinburgā, šopavasar - no 28.maija līdz 1.jūnijam - tā notiks Rīgā, savukārt rudenī sesija paredzēta Polijas galvaspilsētā Varšavā.

(pievienotas pirmās trīs rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas