Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgā aiztur divus neīstu matemātikas eksāmenu variantu tirgoņus

Rīgā trešdien aizturēti divi jaunieši, kas grasījušies tirgot pagājušā mācību gada matemātikas eksāmenu variantus, ievietojot sludinājumu portālā www.ss.lv.

Rīgas reģiona policijas pārvaldē aģentūru BNS informēja, ka 1987. un 1991.gadā dzimušie jaunieši izmantojuši internetā atrastus 2006.gada matemātikas eksāmena variantus un piedāvājuši tos kā šā gada eksāmenu. Šādu pakalpojumu jaunieši piedāvājuši par 35 latiem.

Policija jauniešus aizturējusi, pirms viņi bija paguvuši pārdot kādu eksāmena variantu. Ņemot vērā, ka noziegums nav veikts, kriminālprocess pret jauniešiem netika sākts.

Šogad pirmie eksāmenu tirgoņi aizturēti Liepājā. Policija otrdien aizturējusi 1989.gadā dzimušu puisi un 1990.gadā dzimušu meiteni par eksāmenu variantu tirgošanu. Vietējā Izglītības pārvalde domā, ka aizturētie, visticamāk, ir "kārtējie afēristi".

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā internetā parādījās pirmie sludinājumi, kuru autori solīja pārdot vidusskolas un pamatskolas beigšanas centralizēto eksāmenu jautājumus.

Ik gadu jau pirms eksāmeniem parādās sludinājumi par iespēju tos iegādāties internetā. Izglītības satura un eksaminācijas centrs šogad sadarbībā ar policiju sola uzraudzīt interneta portālus, kur iepriekšējos gados bija izvietoti piedāvājumi iegādāties eksāmenu jautājumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas