Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgā plaši piemin komunisma upurus

Atzīmējot Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienu, Rīgā šodien notiek daudz piemiņas pasākumu, informē dome.

Vienos dienā ziedu nolikšanas un atceres pasākumā pie Brīvības pieminekļa ziedus noliks premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) un ministri kopā ar Politiski represēto apvienības pārstāvjiem, bet uzrunu teiks Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Rīgas Latgales priekšpilsētā no rīta desmitos atklāja mākslinieka Aivara Vīlipsona veidotās skulptūras un piemiņas vietu laukumā pie Šķirotavas stacijas.

Tāpat tiešraidē LTV un klātienē pie Okupācijas muzeja vērojama komunistiskā terora upuru atbalsta palīdzības fonda "Sibīrijas bērni" rīkotā konference, kas veltīta 1941.gadā aizvestajiem bērniem. Šogad konferences akcents ir nākamā paaudze - bērni un bērnu bērni. Konferencē aicināti piedalīties Valsts prezidents, vēsturnieki Edvīns Šnore un Ainārs Bambals, "Sibīrijas bērni" un viņu pēcnācēji no Latvijas, Krievijas un Izraēlas.

Pils laukumā plkst.15 fonds "Sibīrijas bērni" atklās pieminekli Bārenīte, kas veltīts bērniem, kurus laikā no 1941. līdz 1949.gadam varmācīgi aizveda uz Sibīriju. Pieminekļa autors ir Jānis Karlovs, kurš pats kā bērns tika izsūtīts 1941.gadā.

Rīgas Domā plkst.19 profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" atskaņos ungāru komponista Friģeša Hidaša Rekviēmu, kas radīts 1995.gadā un veltīts pasaules vēstures karos mirušo piemiņai.  

Koncertā "Aizvestajiem" Rīgas Svētā Jāņa baznīcā Latvijas Radio koris ar solistiem izpildīs latviešu tautasdziesmas, Mārtiņa Brauna un Pētera Vaska skaņdarbus. Piemiņas koncertā Svētā Pētera baznīcā uzstāsies Rīgas Jauniešu brāsbends un ērģeles spēlēs Pēteris Vaickovskis. Kinoteātrī "Rīga" divos seansos varēs noskatīties filmu "Dziesmotā revolūcija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas