Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas centrā pusaudžu masveida konfliktā vairāki cietušie

Pagājušajā nedēļā Rīgas centrā vairāku desmitu latviešu un krievu pusaudžu starpā izcēlies kautiņš, kurā bijuši arī cietušie.


Vairāki Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas bērni piekauti. Konkrētā konflikta iemesli gan nav īsti skaidri, taču aculiecinieki un satrauktie fiziski ietekmēto bērnu vecāki aģentūrai BNS pastāstīja, ka latviešu un krievu bērnu sadursmes esot pastāvīgas un 15.vidusskolas ar krievu mācībvalodu bērni regulāri iekaustot daiļamatu pamatskolas audzēkņus.

Uz notikuma vietu izsaukta arī policija, taču, kad tā ieradusies, viss bija beidzies. Nākotnē šajā rajonā policija sola patrulēt pastiprināti.

Pagājušās nedēļas incidenta aculiecinieki aģentūrai BNS klāstīja, ka otrdien pēcpusdienā laukumā starp Visvalža, Satekles un Lāčplēša ielām sapulcējās apmēram 15 Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas 14 gadu vecu pusaudžu un apmēram 30 līdz 40 no krievvalodīgās 15.vidusskolas. Pēc neilgām sarunām sācies kautiņš. Tā kā pamatskolas bērnu bija mazāk, diezgan ātri vidusskolas audzēkņi sāka tos sist.

Lielākoties kāvās meitenes. Lai pārtrauktu izrēķināšanos, pamatskolas pusaudžiem lika krist uz ceļiem un lūgt piedošanu. Meitenes, kas to nedarīja, tika plēstas aiz matiem, vilktas aiz matiem pa zemi, spārdītas, sejas sistas pret ceļgaliem. Tādēļ viena meitene ārstē smadzeņu satricinājumu, bet pārējie bērni guvuši vieglākas traumas.

Bērniem atņemti arī mobilie telefoni un nauda un piedraudēts, ja par to kādam stāstīs, tad ar viņiem turpinās izrēķināties vēlāk. Pamatskolas bērni arī sūdzoties, ka 15.vidusskolas audzēkņi bieži ir agresīvi. Kad jāiet garām 15. vidusskolai, gandrīz vienmēr esot jādzird aizskaroši uzsaucieni un ņirgāšanās.

Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš aģentūrai BNS apstiprināja, ka 15.aprīlī policijā plkst.16.30 patiešām saņemts izsaukums uz šo rajonu, taču, ierodoties notikuma vietā, policija "šādu konfliktu nav konstatējusi". "Jā, izsaukums tika saņemts, ka esot pusaudžu konflikts. Kad policija atbrauca, norādītajā vietā konstatējām, ka neviena nav. Visticamāk, viss bija beidzies," sprieda Bērziņš.

Policijas pārstāvis atzina, ka līdz ar to konkrētais gadījums "izsmelts". "Nav ne reģistrētu cietušo, ne iesniegumu," viņš teica. Bērziņš arī norādīja, ka pēc šī incidenta policija aktīvāk patrulēs šajā rajonā. "Policijas patruļas maršrutā ir iekļauts šis rajons, un patrulēšana būs aktīvāka," rezumēja Bērziņš.

Rīgas 15.vidusskolā aģentūrai BNS norādīja, ka neesot ziņu ne par pagājušās nedēļas incidentu, ne kādiem citiem konfliktiem, piemēram, ar Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas audzēkņiem.

Savukārt Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas direktore Alla Štolcere aģentūrai BNS apliecināja, ka ir informēta par pagājušās nedēļas incidentu, taču kategoriski atteicās par to runāt, jo, pēc viņas rīcībā esošās informācijas, policija izmeklējot šo lietu. Skolas vadītāja nevēlējas runāt par notikušo, jo nezinot, "ko varot un ko nevarot teikt". Viņa vienīgi piepilda, ka incidentā piedalījušies ne vien 15.vidusskolas pārstāvji, bet arī citi skolēni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas