Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas dome otrdien pārdala budžetu

Rīgas dome (RD) pārdalījusi budžetu - nauda atradusies prēmijām, komandējumiem un pat dāvanu kartēm, bet kultūras pieminekļa Zaļās skolas saglabāšanai un Rīgas pašvaldības policijas auto patruļas izveidošanai - ne. Tie gan ir finanšu komitejā apstiprinātie lēmumi, galavārds, kā sadalīt 23 miljonus latu, jāpieņem otrdien RD sēdē.

Prēmijas un mēbeles


"Mēģinot sabalansēt budžetu starp komitejām, vienmēr kāds būs priecīgs, bet kādam liksies, ka par maz piešķirts," Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) viedokli pārstāsta viņa preses sekretāre Kristīne Liepa. Neapmierināti var būt nodegušās Zaļās skolas aizstāvji - šī kultūras pieminekļa saglabāšanai nepieciešamos 80 000 latu budžeta grozījumos iecerēts neakceptēt. Domē gan izskanējis, ka ēkas saglabāšanai naudu piešķiršot no iekšējiem fondiem. Neakceptēto priekšlikumu sarakstā ir arī pašvaldības policijas autopatruļas izveidošana Ķengaragā (71 233 lati). Diena jau rakstīja par ieceri izveidot šādu patruļu ar piecām jaunām štata vietām, kas uzraudzītu kārtību sabiedriskā transporta galapunktos.

Priecīgi var būt tie, kuriem komitejā nolemts piešķirt papildu naudu prēmijām un algām. Piemēram, Rīgas bāriņtiesas prēmijām papildus piešķirti 61 667 lati.

Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijai dome pagaidām akceptējusi gandrīz 12 tūkstošus latu, kurus paredzēts tērēt dāvanu kartēm darbiniekiem. Kā skaidro izpilddirekcijas preses sekretāre Dana Šarlovska, lielveikala dāvanu kartes darbinieki gada beigās minimālās algas apjomā pēdējo reizi saņēmuši 2006.gadā. Pērn tās nav bijušas un nav zināms arī, vai šogad būs, jo tas atkarīgs no darba koplīguma, kas vēl neesot pārslēgts. Taču domes nauda šim mērķim jau novirzīta.

Budžeta grozījumos redzams arī, ka, piemēram, Kurzemes izpilddirekcijai plānots novirzīt papildus 58 643 latus mēbeļu un žalūziju iegādei un uzstādīšanai. "Tas ir jaunās dzimtsarakstu nodaļas iekārtošanai. Tā nauda jau pagājušajā gadā bija paredzēta, bet ēku ekspluatācijā nodos tikai šogad," mēbeļu vajadzību skaidro Kurzemes izpilddirekcijas ekonomikas attīstības, nekustamā īpašuma un projektu nodaļas vadītājs Mārtiņš Antonišķis.

Kondicionēšana par 50 000


Īpašuma departamentam komandējumiem un dienesta braucieniem iecerēts novirzīt papildus 8606 latus. Departamenta preses sekretāre Liene Pētersone naudas pieprasīšanu komandējumiem skaidro ar to, ka departamentam, īstenojot dažādus pašvaldības ēku rekonstrukcijas un renovācijas projektus, ir svarīgi būt lietas kursā par starptautiskajām aktualitātēm būvniecībā, par celtniecības materiāliem un tehnoloģijām. Tādēļ plānots apmeklēt būvniecības izstādi Vācijā, kā arī būvmateriālu rūpnīcu Polijā. Speciālisti došoties arī uz Oslo pārņemt pašvaldības īpašuma apsaimniekošanas praksi un īstenotos privātās partnerības projektus.

Īpašuma departamentam papildus piešķirti līdzekļi arī kondicionēšanas sistēmas izbūvei īpašumu atsavināšanas pārvaldē Kalēju ielā 10 (50 tūkst. latu). Pēc L.Pētersones vārdiem, "pārvalde vairāk nekā 30 cilvēku sastāvā strādā vēsturiskās ēkas Kalēju ielā 10 ceturtajā - jumta - stāvā, un jau vairākus gadus šajās telpās karstajā vasaras periodā ir neatbilstoši darba apstākļi, uzkarstot jumtam, telpas sasilst līdz 30-40 grādiem".

Karsti solās būt arī otrdien domes sēdē, kurā tiks lemts par budžeta grozījumiem, jo partija Jaunais laiks (JL) iesniegšot vairākus priekšlikumus budžeta grozījumu mainīšanai. "Mēs uzskatām, ka naudas piešķiršana dažādām prēmijām nav pareizākais, ko tagad darīt domē," norāda JL RD frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas