Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgas domes deputāts Nikolajevs izslēgts no SC

Rīgas pašvaldības deputāts Viktors Nikolajevs (SC) izslēgts no apvienībā Saskaņas centrs ietilpstošās partijas Saskaņa, informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Politiķis no partijas izslēgts, jo viņa aktivitātes neatbilst partijas mērķiem, sacīja Ušakovs. Nikolajevs esot mēģinājis izmantot partijas biedra statusu, lai saglabātu valdes locekļa amatu pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks.

Deputāts otrdien nosūtījis partijas valdei iesniegumu, kurā lūdz savu dalību SC apturēt uz laiku.

"Sakarā ar to, ka es esmu, pēc maniem uzskatiem, pretlikumīgi un nepamatoti atbrīvots no SIA Rīgas namu pārvaldnieks valdes locekļa pienākumu pildīšanas un ar balsu vairākumu tiku izslēgts no Rīgas domes SC frakcijas nepamatotu iemeslu dēļ, uzskatu par nepieciešamu apturēt savu līdzdalību partijā līdz pilnīgai apstākļu noskaidrošanai, ieskaitot manu godu un cieņu aizkarošo ziņu publicēšanu," teikts iesniegumā.

Nikolajevs skaidro, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo nevēlas, lai tiktu bojāta SDP Saskaņa un apvienības SC autoritāte. Tomēr šodien Saskaņas valdes sēdē nolemts deputātu izslēgt pavisam.

Jau ziņots, ka Nikolajevs 12.jūlijā tika izslēgts no apvienības SC Rīgas domes frakcijas, savukārt 14.jūlijā pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks dalībnieku sapulcē atsaukts no valdes locekļa amata par pienākumu nepildīšanu, patvaļīgu rīcību un noteikumu pārkāpumiem.

Pirms nedēļas, 20.jūlijā, Nikolajevs iesniedza sūdzību Ušakovam par, viņaprāt, pretlikumīgu un nepamatotu atsaukšanu no Rīgas namu pārvaldnieka valdes locekļa amata, kā arī par godu un cieņu aizskarošu ziņu publicēšanu, informēja deputāts.

"Es uzskatu, ka konfliktu, kuru izsauca dezinformācija vērsta pret mani, ir iespējams objektīvi atrisināt," sacīja Nikolajevs. Saistībā ar atlaišanu no darba Rīgas namu pārvaldnieka valdē domnieks plāno vērsties tiesā, savukārt ierosinājums izslēgt viņu no partijas, viņaprāt, ir emocionāls Ušakova lēmums, kaut arī lēmumu pieņēmusi visa valde. Nikolajevs uzskata, ka šo jautājumu ir iespējams atrisināt pārrunu ceļā.

Deputāts iesniegumu nosūtījis tikai otrdien un pagaidām neesot oficiāli informēts par izslēgšanas faktu, taču turpmāka rīcība sekošot, kad tiks saņemta atbilde uz otrdien nosūtīto iesniegumu, informēja Nikolajevs.

Jau ziņots, ka Ušakovs jau iepriekš uzsvēris, ka "lēmums atstādināt Nikolajevu no valdes amata ir pieņemts apzināti, viņš var vērsties tiesā un pārliecināties, ka viņa rīcība Rīgas namu pārvaldniekā nav bijusi likumīga".

Patlaban Nikolajevam ir darbnespējas lapa, jo visu pārdzīvojumu dēļ radušās veselības problēmas.

Jau ziņots, ka gada sākumā ar Saskaņas valdes lēmumu no politiskās organizācijas tika izslēgti seši Ventspils nodaļas biedri - bijušais nodaļas vadītājs Vladislavs Šafranskis, kā arī viņa kolēģi Aleksandrs Mirvis, Oļegs Mihailovs, Alens Baibekovs, Oļegs Dorofejevs un Dainis Treimanis.

Protestējot pret valdes atteikumu izslēgtos biedrus uzņemt atpakaļ partijā, 5.jūlijā par masveida izstāšanos no Saskaņas paziņojis 31 partijas Ventspils reģionālās nodaļas biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas