Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas domes koalīcija lemj ierobežot jautājumiem atvēlēto laiku

Opozīcijai pametot pirmdienas vakarā sasaukto Rīgas domes ārkārtas sēdi, ar koalīcijas balsīm atkal mainīts pašvaldības nolikums, atceļot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) kritizētos ierobežojumus domes sēdēs uzdodamo jautājumu skaitam, tā vietā nosakot tiem laika ierobežojumu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) pirmdienas rītā izdeva rīkojumu, kas apturēja marta sākumā pieņemtos pašvaldības nolikuma grozījumus, kuri paredz, ka deputāti nedrīkst domes sēdēs uzdot vairāk par trim jautājumiem. Dažas stundas vēlāk Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) pavēstīja, ka sasauks domes ārkārtas sēdi, lai atceltu jautājuma skaita ierobežojumus, tā vietā ieviešot laika ierobežojumu.

Līdz ar domes pirmdienas vakarā pieņemto lēmumu, jautājumiem par vienu lēmumprojektu turpmāk tiks atvēlētas 20 minūtes, bet par budžetu jautājumus uzdot varēs pusotru stundu. Plānots, ka grozījumi pašvaldības nolikumā stāsies spēkā jau otrdien, 27. martā.

Otrdienas sēdē Rīgas dome plāno lemt par pašvaldības šī gada budžeta grozījumiem, kas paredz, ka pilsētas izdevumi pieaugs par 42,38 miljoniem eiro, no kuriem lielāko izdevumu palielinājumu veido pērn nerealizēto projektu pārcelšana uz šo gadu.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Gerhards aģentūrai LETA iepriekš pauda viedokli, ka, ieviešot laika ierobežojumu jautājumu uzdošanai, Rīgas domes vadība vēlas radīt sev komforta zonu un neieklausīties iedzīvotāju ievēlētā mazākuma viedoklī.

Ministrs norādīja, ka domei ir tiesības veikt atkārtotus grozījumus un ministrija tos atkārtoti vērtēs.

"Pusotras stundas laikā izskatīt gandrīz miljardu eiro lielu budžetu, nedomāju, ka tas ir iespējams. Šādā veidā tiks izjaukts normāls domes darbs. Iedzīvotāji ir ievēlējuši savus pārstāvjus un rēķinās, ka viņu intereses tiks aizstāvētas, bet šajā scenārijā deputātiem nebūs iespēju saņemt visas atbildes, jo ir uzlikts kaut kāds laika ierobežojums ar vairākuma uzspiestu balsojumu," kritiku neslēpa ministrs.

Ministrs gan pauda viedokli, ka "nekur normālā, demokrātiskā sabiedrībā budžeta skatīšana netiek ierobežota uzliekot pusotras stundas limitu," taču tas tikšot vērtēts tikai pēc grozījumu pieņemšanas un saņemšanas.

Top komentāri

ZZS un Saskaņa ir vienotas!
Z
Jūrmalas domē koalīciju veido ZZS un Saskaņa
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas