Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgas kinoteātri bažīgi par filmu pirātismu internetā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
qwerty
q
Ak vai - 95 komentāri, diemžēl lielākā daļa no viena un tā paša cilvēka... Pāris piezīmes tomēr arī no manas puses. Pirmkārt - vai tad "Parex plaza" netika pārsaukts vispirms par "Hipotēku un zemes plaza", bet pēc tam par "Citadele plaza"? Vai kaut kā līdzīgi - ko latviski īsti nozīmē "plaza", tā arī īsti neesmu noskaidrojis līdz pat šim brīdim. Otrkārt - vai patiešām nav domāts par to, ka "cīņa pret pirātismu" būs sekmīgāka tad, ja kino biļešu cenas pazeminās? Tad taču skatītāju skaits būs lielāks un ienākumi galu galā tāpat. Kur nu - līdz šim visās jomās tiek ziņots tikai par vienu - sistemātiski paaugstināt cenas, neraugoties ne uz ko - taču tas ir pierastākais un arī ātrākais ceļš uz pamatīgu bedri. Tālāk - lai gan visa "cīņa pret pirātismu" acīmredzami ir smieklīga un bezjēdzīga, kino nekur neizmirs. Vispirms jau tādēļ, ka kinofilmas (arī bez tādiem vizuālajiem efektiem kā Kamerona "Avatarā" vai Nolana "Pirmsākumā) skatīties ir daudz lielāka bauda tieši uz lielā ekrāna, tieši kinozālē, nevis ikdienišķā vidē pa televizoru vai datorā. Un tādēļ, ka cilvēkiem ir svarīgi nopietnu un viņiem interesējošu filmu noskatīties arī dzimtajā valodā, nevis angļu vai krievu tulkojumā, kur daudzas nianses paslīd garām (varu salīdzināt ar teātra iestudējumiem). Protams, tas neattiecas uz bezdomas grāvējiem vai trešās šķiras komēdijām. Jau iepriekšējos komentāros izskanēja piezīmes par kino kā degradējošu institūciju, kur nerāda neko no klasikas - ne Bergmani, ne Fellīni, ne Kurosavu... Mana piebilde - es gribētu noskatīties arī visas pirms pēdējās daļas uzņemtās "Zvaigžņu karu" filmas. DVD latviešu tulkojumā "Zvaigžņu kariem" nav. Es gribētu noskatīties arī daudzas pagātnē uzņemtās Spīlberga, Skorsēzes, Kopolas, Īstvuda filmas - tieši latviski, tieši kino. Lai nevajadzētu tās iegūt no interneta, it kā "nelegālā" ceļā. Kādēļ nav? Ja jau klasiskajām filmām kino "Rīga" ir auditorija, tad Holivudas filmām tās būtu vēl vairāk.
rezumee
r
Taapat buutu interesanti noskaidrot, kursh nesen dzeesa komentaarus Jaanja Kucinska blogaa? Pasam autoram tika dotas taadas pilnvaras vai kaads no Dienas darbiniekiem peec savas iniciatiivas cenzee komentaarus?
rezumee
r
Humors arii ieksh tam, ka peedeejie komentaari ar trollim adreseetu kritiku tiek steidziigi izdzeesti, bet vinja draudus saturosais komentaars 19:52 staav kaa staaveejis. Komentaaru veerteetaajs no Dienas atkal tendenciozs un neprofesionaals. Sis komentaars, protams, uzreiz pazudiis.
rezumee
r
gljeevuliibas ministrija - dezuureejosais trollis. Saak ar dumjiem, bet it kaa par teemu komentaariem, peec tam paariet uz primitiivu apmelosanu ("visi, kas kaut ko zina par datu piraatismu, ir datu piraati") un tuksdraudeesanu (iela nav maaciijusi, kas ir kaitiigs). Humors ir ieksh tam, ka sie varenie draudi naak no cilveeka, kursh pat anoniimaa sarunaa ir par gljeevu atbildeet uz jautaajumiem.
piraats nr 2
p
And from which "respectful source" did you get the idea that air support is bombing? What does your "respectful source" say about A-10 airstrikes and gunship planes which do not use bombing? Nobody needs any powers to conclude that you are a stupid and arrogant troll. And nobody has any obligation to show any credentials to a troll with childish behavior. As far as "discussion" there is no discussion on data piracy and there has never been. Your switching to arrogant tone is not "disussion" nor are comrade AAA's fantasies on DVDs with several labels with completely different prices. YOU are the one who needs to survive my question, which source gave you the idea that "air support" is the same thing as "bombing" - or to cowardly disappear from this thread as you always do when you have nothing more to say.
Ministry of Truth
M
Tātad rezumēsim. Pirāts Nr. 2 (viņš arī sviesc, antidemagogs, Tvaika ielas sanitārs, Humors un satīra utt. u. tjp.) ir pavadījis pietiekamu darba dienas daļu vēstot citiem, ka 1) ir vai ir bijis filmu pirāts, jo zina, kur filmas var lejuplādēt un ir pētījis šo resursu saturu, ko tieši un netieši apliecina savos izteikumos, 2) ir citiem nezināmu iemeslu dēļ gatavs vairākos portālos (citu lasītāju novērojumi) strīdēties par lietām, kuras nekādi nespēj ietekmēt. Kad zūd pēdējie argumenti, tad ķeras pie nesertificētas medicīniskas prakses, saucot citus neglītos vārdos. Iela un mamma nav mācījušas, ka šis paradums ir kaitīgs veselībai. Tik daudz spalvu, tik maz gaļas. Tas tad, ja vistas vietā izvēlaties plūkāt antidemagogu (vai kādu no viņa bailīgi daudzajiem nikiem).
Ministry of Truth
M
I take lessons from respectful sources only. Pronouncing final quasi-rulings as if you were vested with powers of any sort won't help you at all, as you're nobody's attorney-in-fact. In fact, I've doubts as to whether you're a professional in any field of science or learning at all. You can't handle people. Which probably makes it very problematic for you to mix up. And it shows in your tone, in your texts. You are not desperate, are you? Of course you can show your credentials if you've got any, before you go about again, speaking on behalf of US military or those in the film business, as it happens to be discussed here. In fact, speaking for anything and anyone. At that point it all becomes highly unbelievable. :) And remember, your problem tonight is still how to survive in the discussion of the subject of downloading. You're not doing very well.
AAA
A
Nu tak saki visu ko vēlies! Tas patiešām atstās par tevi gudra un zinoša cilvēka iespaidu un radīs pārliecību, ka filmu lejupielādēšana patiešām rada lielu ļaunumu! Apskaidro pie viena man, pensionāram, ko tad nozīmē patroļļot?
piraats nr 2
p
Tas nav apvainojums, tas ir fakta konstateejums. Nevajadzeeja melot par neesosaam cenu izmainjaam. Un ja esi piekjerts melos, tad nespiiteejies kaa eezelis. Es veel neesmu pateicis vislielaako apvainojumu - ka tu vispaar nediskute, bet esi atnaacis patrolljot. Bet peec veel viena mulkjiiga komentaara no tavas puses es arii to pateiksu.
piraats nr 2
p
Viena filma nevar dazhu dienu laikaa nokristies cenaa no 10.99 liidz 0.99. Jaunas filmas varetu maksaat ap 10; vecaakas vai ne tik populaaras ap 5; veel vecaakas ap 2 - 3; bet 0.99 jau ir pati zemaakaa cena ljoti vecaam nepieprasiitaam filmaam. Ja gribi, lai citi pret tevi izturas nopietni, neapvaino pats sevi ar mulkjiigu striideesanos un melosanu.
AAA
A
Nu tak tika teikts - bez apvainojumiem - tas tikai pierāda argumentu trūkumu!!! Cik tad būs zaudējumi lejupielādējot filmu ja viens un tas pats filmas disks savulaik maksāja 10.99 un tagad maksā 0.99??
piraats nr 2
p
Cik tu buusi nozadzis filmas razotaajiem? Njemam filmas cenu un saskaitaam, cik zagljiem tu esi paliidzeejis nozagt datus, ja piedalies zagto datu izplatiisanas tiiklaa. So operaaciju atkaartojam par katru zagto filmu. Juridiski pat veci, jau gadierm ilgi veikalos neatrodami speeljuki (abandonware) joprojaam ir aizsargaati un pat so programmu ielaadeesana ir zaadziiba.
piraats nr 2
p
If you cannot even learn one term which has been explained to you twice, what kind of "extensive knowledge" are you talking about?
piraats nr 2
p
Bet luudzu, neskaties. Katru dienu desmitiem cilveeku ieiet kasee un atkal iznaak aaraa, un neviens uz vinjiem neatklaaj uguni un nesper pa niereem :P Par diskiem pajautaa paardeveejai, ja nezini kaada ir cena. Bet veel labaak nefantazee. Nav taadu disku ar veselu cenu ziimju kolekciju. Vieniigais kursh tevi apvaino esi tu pats ar savu mulkjiigo striideesanos un eezelja spiitiibu.
piraats nr 2
p
You have not ben "branded" as anti-American, you are anti-American and it is a fact (in case you have forgotten your own post at 16:50) Since I have not said anything about someone being "anti-Russian" you cannot make me responsible for what I did not say. I must note that, whatever your knowledge is, you are constantly making a fool out of yourself, either by pretending not to know what "air support" is (you have heard the explanation twice and yet refuse to accept it, because it contradicts with your political convictions) so you better learn the simple truth yourself before going out and preaching it to others. Either you are dumb or playing dumb. In fact Option 2 is even worse. Lack of knowledge can be forgiven; stubborn arguing and refusal to accept facts cannot. Since you are telling lies and arguing about nothing (and switch to trolling when you have nothing more to say and your stubborn character would not let you shut up as you should) nothing backs up your claim you "know the Anglo-Saxon world". And as I said your crappy English does not maker you special in any way. We live in 2011 not in 1991.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas