Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas koncertzāles nākotne

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ita
i
...katrā ziņā vizuālu baudu šis projekts nerada! Esmu pārliecināta, ka iespējams uzcelt koncertzāli no vizuāli estētiskā viedokļa labāku un arī izmaksu ziņā lētāku un citā vietā. Jautājums - vai to grib? šķiet ka - nē. Atkal jautājums - kāpēc? Varu tikai minēt - lielas ambīcijas un vēl lielāka nauda...
rr
r
Visu cieņu mūzikai, bet vai to obligāti jāspēlē ļoti dārgā vietā dažiem dārgiem kungiem. Ja Jums ir svarīgāka māksla, tad dārgajai vietai nav jēgas un dārgie kungi ir tās cūkas, kurām pērles nav jēga bārstīt.
ihaha
i
Nu, paskatieties tachu uz to projektu - uz melnajaam kastiiteem, kuras par milzu naudu grib nostiprinaat Daugavaa, lai mums uz taam buut gadiem ilgi jaaskataas! Es neredzu shajaa melno blukhu kopumaa ne ideju, ne virziibu, ne skaistumu. Taa kaa samonteeti celtnieku pagaidu miitnes vagoninhi. Shii Daugavas vidus vieta prasaas peec caurspiidiigas celtnes ar causpiidiigu smaili, lai sasauktos ar Riigas tornhiem. Koncertzaali, kaut vai sho melno blukhu izskataa, var celt Riigaa jebkuraa citaa vietaa , kur taa iznaaks nesaliidzinaami leetaaka, kur shis kastiishu kopums negrieziis aciis, kur nebuus jaarisina grunts nostiprinaashanas probleemas, saberot atkal dazhus neparedzeetus miljonus Daugavaa.
pareģis
p
Cik liela koncertzāle Rīgai vajadzīga? To noteikt ļoti vienkārši - pāris gadus piereģistrēt klasiskās muzikas koncertu apmeklējumus esošās koncertzālēs un vidējo apmeklētāju skaitu pareizināt ar 0,7 (korekcijas koeficientu, kurš ievēro publikas maksātspēju jaunā, skaistā un DĀRGĀKĀ jaunbūvējamā (?) koncertzālē).
Econ
E
"Mani kolēģi Lielbritānijā, Luksemburgā, Francijā, Nīderlandē, Dānijā un daudzās citās valstīs arī ārpus Eiropas ar Rīgas koncertzāli rēķinās kā ar vērtīgu skatuvi, kas publikai būs pieejama tuvākajos gados, un uztver Rīgu par līdzvērtīgu partneri kvalitatīvas kultūras dzīves organizēšanā. Tāpat 2014.gadā Rīga vēlas kļūt par Eiropas Kultūras galvaspilsētu – taču tas nebūs iespējams, ja mūsu galvaspilsētā nebūs koncertzāles" - Jūsu kolēģi (arī nosauktajās valstīs) laikam jau sāk rēķināties ar realitāti, ka nākamajos gados cilvēkiem pieejamie līdzekļi samazināsies, līdz ar to samazināsies arī pieprasījums pēc šāda veida pakalpojumiem. Rīga par Eiropas Kultūras galvaspilsētu var būt arī bez koncertzāles, vai arī tiešām kungam liekas, ka ar šādu mazvērtības kompleksu pieaukšanu visi metīsies atbalstīt šāda veida projektu.
Econ
E
Laikam kāds vēl nav tā īsti sapratis - Latvijas valsts ir tuvu bankrotam, par kaut kādu projektēšanu (tikai projektēšanu, nevis celšanu), kas izmaksā tik nenormāli daudz (dažs labs ir pilnībā zaudējis spēju novērtēt, ka 6 miljoni ir milzīga summa), būtu, maigi izsakoties, stulbi vispār runāt. Līdzās Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim, valsts kamerorķestrim Sinfonietta Riga un akadēmiskajam korim Latvija, "Latvijas Koncerti" varētu ar laiku zaudēt iespēju saņemt nodokļu maksātāju naudu, jo vienkārši naudas vairs nebūs, vai arī tikt privatizēti, jo ar laiku taču, kā jebkur citur Pasaulē, būs jāatsakās no tā, ko nevar uzturēt (tā teikt - "ko nevar nest, to nevajag celt"). Nav arī nekādas nepieciešamības visur "piešūt" tautsaimniecības attīstību, jo kaut kas tāds vienkārši neatmaksāsies (tātad būs ar mīnusa zīmi), tāpat kā tas neatmaksājas arī visai bagātās valstīs, uz kurām tūristi brauc labprāt. Par 7 miljoniem latu varētu vismaz uzsākt atbalsta mājas uzcelšanu neārstējami slimiem bērniem un pieaugušajiem.
Šampēteris
Š
Šim projektam ir viens pluss - tas dod iespēju arhitektam realizēt ieceri vietā, kāda iespējama Rīgas centrā reizi simtos gadu. Patiesībā vieta ir tik interesanta, ka arhitekts "nemaz nav vajadzīgs". Ēnas puse ir izmaksas. Atjaunojot sabrukušo hidrotehnisko būvi (AB dambi) un uzceļot uz ūdens koncertzāli iztērēsim līdzekļus, kas citā versijā ļautu uzbūvēt akustiskas koncertzāles katrā no republikas nozīmes pilsētām. Milzu līdzekļus paņems transporta problēmas risinājums tik nepiemērotā vietā. Taču bēdīgākais, ka ne par kādu naudu nav iespējams to atrisināt nedegradējot vidi. Ieskicētais tiltiņš, kura izbīdīšanai un sabīdīšanai starp AB dambi un Kr.Valdemāra ielu nopietns cilvēks nevar noticēt, un domāju netic autors pats, nosprosto ūdens ceļu caur Āgenskalna līcīti apkārt Ķīpsalai. Tik interesantas Rīgas centra ūdens aprises zaudēšana tūrismam un atpūtai, pārvēršot to par dīķi, ir vides degradācija. Vai nepieciešams radīt kultūru vienā vidē, iznīcinot to citā? Atbilde ir : " Kad runā lielgabali, mūzas klusē " - kad Latijā apvienojas ieinteresētu personu ambīcijas, mūziķi var gaidīt.
lala
l
Uzspiestas idejas nav idejas, bet ambīcijas.
Dr.xy
D
Arhidektu steidzigi ievietot psihiskaja slimnica! Garigi vesels cilveks kaut ko tik pretigu nespetu radit.Vai koncertzales celsanas lobetaji nekad neko nav dzirdejusi par klimata mainu???? Koncertzales gadijuma par pludiem. Princis Charles ir teicis ka:Londona netik daudz cieta no vacu bombardesanas 2. Pasaules kara,ka no 60-70.gadu arhidektu monstarialajiem projektiem.
es
e
Kad būvēja arēnu Rīga, teica, ka to izmantos kā modernu koncertzāli. Kur tad palika šīs idejas? Un kā ar maestro Paula domu, ka krīzes laikā labāk pārbūvēt veco kongresu namu par koncertzāli? Nesaprotu, bet mīlu mūziku...
Dr.xy
D
Koncertzales arhidektu steidzigi ievietot psihiskaja slimnica! Kaut ko tik pretigu ka so projektu garigi vesels cilveks nespej radit.Vai koncertzales buvniecibas lobetaji nav ari kaut ko dzirdejusi par klimata mainu??? Koncertzales gadijuma par pludiem. Princis Charles ir teicis: Londona netik daudz cieta no vacu bombardesanas,ka no 60-70 gadu arhidektu monstarialajam celtnem.
Lelle
L
Viens tepiķis atkal pēc oražo mirlu(jūtams, ka kurmju bende atgriezies pie dzivības) pasūtījuma palaidis savu bezdeli... Būvēsim tik biblenes, koncertenes, muzejus, bet mūsu zemniekus, pensionārus, arī savu tautu merdēsim nost...Pidrillas un parazīti...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:

 

Atklāto vēstuli koncertzāles celtniecības aizstāvībai lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas