Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgas konferencē spriež par 21.gadsimta izaicinājumiem rietumvalstīm

Eksperti ar diskusiju par 21.gadsimta izaicinājumiem, ar kuriem jāskaras rietumvalstīm, piektdien atklāja ikgadējo Rīgas konferenci.

Diskusijā piedalījās eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Baltijas attīstības foruma vadītājs Ufe Ellemans-Jensens, ietekmīgā žurnāla "Economist" autors Edvards Lūkass, Globālās brīvības un labklājības centra eksperts Andrejs Illarionovs un Gruzijas Stratēģisko un starptautisko studiju fonda prezidents Aleksandrs Rondeli.

Eksperti viennozīmīgi atzina, ka nozīmīgākie izaicinājumi, ar kuriem jāsaskaras Rietumiem, ir finanšu krīze un drošība.

Illarionovs diskusijā norādīja - jāapzinās, ka Krievija agri vai vēlu kļūs par daļu no Rietumiem, tāpēc Rietumiem jāatrod veids, "formula", kā to veicināt. Viņaprāt, tas ir lielākais izaicinājums, bet finansiālā krīze ir otrā plāna problēma. Eksperts arī pauda, ka Rietumi saskaras ar tām pašām problēmām, kas bija aktuālas pirms 70 gadiem.

Savukārt Lūkass uzsvēra, ka svarīgākais patlaban ir saprast, kā risināt finanšu krīzi, mazināt tās riskus. Tāpat viens no izaicinājumiem ir enerģētika. Arī Jensens atzina, ka lielākais izaicinājums ir ekonomika un drošība, turklāt Rietumiem ir "ierobežots laiks, lai cīnītos ar šiem izaicinājumiem". Tāpat Gruzijas fonda pārstāvis Rondeli par prioritāti uzskata globālo drošību.

Vīķe-Freiberga, runājot par izaicinājumiem, norādīja, ka cilvēku vēlmes gadsimta laikā praktiski nav mainījušās, proti, ļaudis vēlas brīvību, vienlīdzību, drošību, mieru, labklājību un ekonomisko attīstību.

Konferences aktīvākā diena būs sestdien, kad paredzētas diskusijas par NATO un Eiropas Savienības nākotni un problēmām, kā arī attiecības ar Krieviju. Rīgas konferenci noslēgs Baltijas valstu un Gruzijas prezidentu diskusija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas