Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgas Zoodārzs: astoņkājis ir apmācīts prognozēt futbola uzvarētāju

Šodien savu viedokli par Pasaules kausa finālspēles iznākumu atkal paudīs astoņkājis Pauls Vācijā, kura prognozētais līdz šim izcēlies ar lielu precizitāti. Rīgas Zoodārzā astoņkāja izdarības vērtē ar smaidu. Tas esot triks un Oberhauzenes jūras dzīvnieku akvārija PR gājiens, uzskata kolēģi Rīgā. Astoņkāji esot apmācāmi.

Tiem esot ļoti laba redze un vispār tie esot gudri radījumi. Lai gan Rīgas Zoodārzā astoņkāju nav, tur zina pastāstīt, ka astoņkāji labi reaģē uz krāsu un citām niansēm. Piemēram, dienu iepriekš vienā konteinerā var ielikt tukšas gliemežu čaulītes, bet otrā pilnas. Nākamajā dienā astoņkājis nemaz nemeklēšot barību traukā, kas iepriekš bijis tukšs. Tāpat astoņkājis ar savu labo redzi varot izšķirt karoga aprises, kas varētu būt iemesls kāda konkrēta konteinera izvēlei. “Man ir divi jautājumi – vai trauks, ko izvēlas jūras dzīvnieks, vienmēr stāvēja vienā un tajā pašā vietā un vai uz trauka ir vēl kādas citas zīmes, ko nepamana cilvēks, bet ir nolicis dresētājs,” jautājumus izvirza zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns. Rīgā dzīvnieku eksperti skaidro – vai nu akvārija darbinieki ir lieli futbola fani, vai arī tādi ir viņu “čomi”.

Latvijā ar prognozēšanu varētu nodarboties zoodārza roņi, kas esot ļoti apķērīgi – gandrīz suņu līmenī. “Precizitāte pirmajā reizē būtu 50 uz 50 – jā vai nē,” smejas M.Lielkalns.  

Tomēr zoodārzā nespēj noliegt, ka Paula prognozēšana ir liels šovs, un, ja astoņkāji izliktu publiski, visi to skrietu skatīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KĀ VĒRTĒJAT ASTOŅKĀJA PROGNOZES:

Futbolists Māris Verpakovskis

Astoņkāja Paula prognožu precizitāte ir apbrīnojama, palicis vēl pēdējais cēliens. Taču sportisti prognozēs īpaši neieklausās, jo tad nebūtu jēgas iet laukumā un cīnīties par uzvaru. Futbolisti tic savai spēlei.
Grūti izvēlēties finālspēles favorītu, jo patīk gan Spānijas, gan Nīderlandes izlase. Man patīk Spānijas komandas spēle, kā viņi kontrolē bumbu. Bet nebūtu arī iebildumu, ja uzvarētu Nīderlande. Gaidu skaistu spēli.

Futbolists Gatis Kalniņš

Nē, es neticu astoņkāja prognozēm, mani tas neietekmētu, ja Pauls, ko prognozētu par Latvijas izlasi. Ticu citiem apstākļiem, ne astoņkājiem. Tomēr man pašam ir savi rituāli, ko nedaru spēles dienā. Vispār futbolisti ir māņticīgi. Atšķirībā no astoņkāja Paula, es par finālu nekādas prognozes neizsaku. Prieks, ka spēlēs divas Eiropas komandas un ceru uz labu futbolu.



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas