Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rimšēvičs: DP neaizturēja īstos baumotājus

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir neizpratnē par Drošības policijas rīcību, aizturot Venstpils Augstskolas lektoru Dmitriju Smirnovu un nopratinot mūziķi Valteru Frīdenbergu aizdomās par baumu izplatīšanu par nacionālās valūtas stabilitiāti. Intervijā laikrakstam _Latvijas Avīze _viņš pauž uzskatu, ka šie cilvēki nav īstie baumu izplatītāji.

"Loģiski, ka šo divu cilvēku aizturēšana saistībā ar baumu izplatīšanu ir diemžēl smieklīga un nožēlojama, jo ne jau viņi bija īstie baumu izplatītāji. Īstie baumu izplatītāji skatās uz to un smejas. Baumu izplatītāji darbojās ar īsziņām, nosaucot konkrētus datumus, kad būs pieņemti lēmumi, pat pateica, kāds būs jaunais lata kurss. Neviens tāds cilvēks nav aizturēts. Es patiešām jutos neērti, noskatoties uz to, kā tiek aizturēti dziedātāji un lektori," atzīstas I. Rimšēvičs.

Kritiku DP rīcībai Latvijas Bankas prezidents veltīja vēl pirms DP veiktajām aktivitātēm pret lektoru un mūziķi. Intervijā Latvijas Radio 21. novembrī viņš izteicās, ka līdz šim policija nevērsās pietiekami bargi pret baumu izplatītājiem. “Jebkurā citā valstī, ja runātu par kādas valūtas devalvāciju vai kādas bankas bankrotu un cilvēki apzināti izplatītu šādas baumas, viņi tiktu aizturēti desmit, piecpadsmit minūtēs,” teica I. Rimšēvičs.

Intervijā Latvijas Avīzei viņš norāda, ka ir nepieciešama diskusija un jāskaidro, kādi būtu procesi un sekas, kādi būtu apstākļi, kādos varētu sabrukt tautsaimniecība vai kāda komercbanka. "Varbūt šo skaidrojumu bijis par maz. Man ir skumji par to, cik vieglprātīgi Latvijas iedzīvotāji uz to visu noskatās, un viņiem tas šķiet kā joks," secina I. Rimšēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas