Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rimšēvičs: lata devalvācija nav zāles ekonomikai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ezīc miglā
e
Mazulīt, mums to partiju ir desmitiem un katra apgalvo kaut ko savu :P Otrkārt, kur jūs visi brašuļi PSRS kritiķi bijāt tā pirms gadiņiem 30? Turpat arī bijāt, tikai turējāt muti, jo runāt nedrīkstēja. Tagad drīkst (pat dumības), tad nu daži aizcietušies liek vaļā piesaucot PSRS laikus un pat neapjēdz, ka sen vairs nav PSRS laiku, bet ir citi laiki un cita valsts!
ezīc miglā
e
KO nopietnu darīt? Valdības pienākums nav "uzņēmēju" vietā strādāt un absolūtajā vairumā valstu uzņēmēji kaut kā iemanās strādāt, neapspriežot valūtas devalvāciju. Es pieņemu, ka bogdanovu tipa ekonomistiem NEKĀDU resursu nepietiktu, tāpat kā žukoviem un budjonnijiem nepietika ar 10 000 kaujas mašīnām, lai apturētu 3500 vācu. Starp citu, mākslīga viena sektora balstīšana varētu arī neko nedot, iespējams, visu šajā sektorā ieguldīto nāktos norakstīt... un prasīt vēl. Ne jau atteikums devalvēt valūtu padara ekonomiku nīkuļojošu, bet padomju tipa "ekonomisti" un "uzņēmēji".
garāmejot
g
"Lata piesaistes kurss eiro ir 0,7028 lati par vienu eiro ar svārstību koridoru 1% apmērā jeb no 0,6958 līdz 0,7098 latiem par eiro. Baumas par iespējamu lata devalvāciju uzvirmo ik pa laikam, īpaši intensīvi tās izplatījās pēdējos divos mēnešos. Amatpersonas šādu iespējamību kategoriski noliedz." ==== Labi zinot, cik ātri Latvijas augstāko amatpersonu solītais izrādās meli, esmu pārliecināts, ka devalvācija notiks drīz. Gluži kā PSRS laikos, ja partija kaut ko apgalvo, esi drošs, ka patiesība ir pilnīgi pretēja.
lielaisjaanis
l
Iiru valdiiba tikai sapno ka vini gribeetu devalveet eiro, bet nav taadas iespeejas. Redziet Iirija ir razojosa valsts, tacu izmaksas ir kluvusas lielas un mazinaas konkureetspeeja. Lielaas amerikaanu kompaanijas saak paarcelties prom uz Poliju. Latvijas gadijumaa jau nekas taads nedraud...
LVD
L
..Vismaz viens prātīgi domājošs cilvēks Latvijā ir palicis..Un tas ir šābrīža Latvijas Bankas šefs..Paldies par saprātību spriedumos, un skaidru lietu izpratni...
Econ
E
Es nerunāju par to, bet par to, kāda ir bijusi šī procesa ietekme uz latvijas uzņēmēju-eksportētāju un viņa konkurētspēju, nevis par to, cik lielas ir LB valūtas rezerves.
Arnis
A
Nu bet līdz šim LB ir varējusi ar savām rezervēm nodrošināt lata kursu - nav tak dzirdēts, ka kādam būtu atteikts apmainīt LVL pret EUR pēc LB kursa. Nav arī dzirdēts par to, ka būtu lieki lati sadrukāti. Ja es pareizi saprotu Jūsu domu gājienu, tad LB var nepietikt rezervju lata segumam? Un visi tie SVF, EK atbalsti pēc būtības kalpos "pārvērtētā lata" pakaļas piesegšanai?
Econ
E
Milzīgā atšķirība starp iekšzemes inflācijas līmeni un to, kas bija lielākajiem tirdzniecības partneriem (īpaši ES), jau vien parāda, ka lats ir ne tikai pārvērtēts, bet šī pārvērtēšanās ir pieaugusi apjomā. Ja reāli latu nestutētu ar valūtas rezervēm (LB pateiktu, ka to vairs nedarīs), tad lata kurss kristos uzreiz un pamatīgi.
kompitence
k
intiliģence kompitence
Arnis
A
Cien, Oša k-gs, rakstā ir atsauce uz Jūsu teikto, ka "lats ir pārvērtēts". Salīdzinājumā ar ko? Vai metru garu lineālu, sadalot 80 vai 120 centimetros, šis reālais metra garums mainīsies? Kas ir tas, ko lata vērtībai var ņemt par atskaites punktu un pret kuru tas ir vai nav vērtīgs? Paldies.
juris bogdanovs
j
Neņem ļaunā, bet izskatās, ka esi tiešām iznācis no miglas un izdari spriedumus nepārzinot notiekošo... :-)) Nekā personīga, piedod, gribējās izmantot situāciju. Ja runājam par tiem miljardiem, kurus Tu piesauc kā ražošanai atvēlētus, tad Tev būtu jāatver acis, jo tie ražošanai tiks vismazāk. Visvairāk tie tiks lata kursa segšanai, bankas parādu nomaksai, bankrotējošas valsts iztrūkumu segšanai. Tas nozīmē, tie tiks vienkārši apēsti un izd...i. Jā, itkā jau kaut kas tiekot paredzēts arī ražošanai. Bet... Ražošanas apstākļi mūsu valstī ir traģikomiski. Jūs varat tur pludināt cik lielu naudu gribat, bet ekon situācija, un visvairāk tieši lata politika, jebkuru mūsu ražošanu padarīs konkurētnespējīgu vai nīkuļojošu. To nodrošinās ne tikai lata politika, bet arī nodokļu un ienākumu sadales politika, kura veido kroplu, pirktnespējīgu tirgu. Tāpēc, ja pašos pamatos un ļoti nopietni to visu nemainīt, neko te neviens nesāks ražot. Ja tas būtu bijis izdevīgi, to jau sen būtu darījuši kādi investori. Bet valdošie ne tikai netaisās radīt ražošanai labvēlīgu ekonomiku, viņi to vēl vairāk sarežģī, un kā pie "svētās govs" turas pie vislielākā ražošanas ļaunuma, pie lata piesaistes.
Uldis Osis
U
Diemžēl, Dienas portāls šķiet nepieļauj garākas lapu saites.
Uldis Osis
U
Gan LB prezidents, gan daudzi Latvijas un ārvalstu eksperti, manuprāt, krīt divās pretējās galējībās. Vieni iesaka latu devalvēt, citi, kā I.Rimšēvičs, ka "Lata stabilitāte šobrīd ir galvenais ekonomikas stabilizācijas stūrakmens". Īstenībā ir tieši otrādi - stabilā ekonomikā arī valūta ir stabila. Taču, ja ekonomika ir destabilizējusies (krīzē), ir jāizmanto pieejamie instrumenti tās stabilizēšanai. Monetārā politika (valūtas kursa regulēšana) līdz ar fiskālo (budžets, nodokļi) u.c., ir viens no šādiem instrumentiem. Par to kā šos instrumentos vajadzētu konkrētajā situācija izmantot.
lno
l
Lata devalvācija - zāles Latvjas ekonomikai? Kaut ko tik stulbu grūti iedomāties! Rimševičam var pārmest gļēvumu, nevajadzēja pieklājīgi brīdināt, bet sist dūri galdā un saukt lietas īstos vārdos.
nn
n
briesmu staasts par eiro kreditu problemam devalvaacijas gadijumaa ir FIKCIJA !! --- mainiga likme ir nokritusies, eiro krediti JAU IR KLUVUSI ieverojami leetaaki... burbula vaininieki --- eiro kreditu nemeeji var sobrid uzgavileet rimshevicam.. bet kas par to stabilo latu maksaas ?? --- tuukstosi atlaisto uzneemumu darbinieki.. ja jaus domajat ka inflacija ir briesmiiga, tad jus driz redzeesiet, ka DEFLACIJA ir daudz daudz nepatikamaka.. un atkal LB "nebus instrumentu" to apstadinat, tapat kaa "nebija instrumentu" apstadinat kreditu burbuli..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas