Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Rimšēvičs: Latvijas Bankā ir augstas algas, bet tās nosaka konkurence

Algu samazināšana Latvijas Bankā (LB) strādājošajiem radītu situāciju, kad tā nespēj pildīt tai likumā noteiktās funkcijas, uzskata LB prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Viņš piekrīt, ka algas ir augstas, tomēr to diktē nepieciešamība noturēt kvalificētus darbiniekus, kuru algas konkurē komercbanku tirgū.

"Latvijas Bankā ir lielas algas, taisnība, bet jāpaskatās, kas ir Latvijas Banka. Jau faktiski pašā nosaukumā ir lietots vārds "banka". Mēs esam finanšu institūcija, mūsu cilvēki konkurē ar citiem cilvēkiem, kas strādā Latvijas bankās," uzsver I. Rimšēvičs. Viņš arī uzsvēra, ka LB pati pelna un veido savu budžetu, aizvadītā peļņa bija ap 70 miljoniem latu.

I. Rimšēvičs norādīja, ka bankā strādājošie ir Latvijas cilvēki, kas Latvijas valstij vajadzīgi. "Ja nebūtu tādas algas, tad LB netiktu galā ar tiem uzdevumiem, kas rakstīti likumā," ir pārliecināts LB prezidents. Pie zemākām algām viņi strādātu komercstruktūrās, uzskata I. Rimšēvičs. Visas bankā izstrādātās algu kategorijas atbilstot tieši tādam atalgojumu līmenim, kāds ir komercbanku tirgū. Viņš norādīja, ka jau šobrīd LB ir pazaudējusi labus speciālistus konkurences dēļ.

Diskusija par atalgojuma līmeni bankā kārtējo reizi uzvirmoja pēc 4. Atmodas tautas armijas pārstāvja Neo publicētajiem datiem par atalgojumu konkrētiem darbiniekiem LB. Neo publicētajā sarakstā pirmajām divdesmit vislabāk atalgotajiem bankas darbiniekiem algas bijušas ap 5000 vai vairāk - dažiem pat decembrī izmaksāti vairāk nekā 7000 latu, bet LB prezidentam Ilmāram Rimšēvičam decembrī atalgojumā izmaksāti Ls 6824,33. Tas gan bijis mazāk nekā saņēma Juridiskās pārvaldes vadītāja Ilze Posuma (Ls 7153,41), kāda cita, sarakstā neatšifrēta persona, saņēmusi Ls 7231,68, bet vēl kādai neatšifrētai personai izmaksāti vairāk nekā 10 000 latu. Tiesa, pēdējā gadījumā mēneša vidējais atalgojums iepriekš bijis ap trim tūkstošiem latu.

Kopumā vislabāk atalgotais LB darbinieks kopš 2007.gada septembra līdz pērnā gada beigām bijis LB Tirgus operāciju pārvaldes vadītājs Raivo Vanags. Viņa atalgojums vidēji mēnesī par šo laika periodu bijis Ls 12 720,76. Pērnā gada decembrī viņš saņēmis gandrīz tikpat, cik 2007.gada septembrī - 6000 latu, bet visvairāk viņam izmaksāts 2008.gada decembrī - Ls 23 373,22.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas