Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rimšēvičs nepiekrīt, ka, saglabājot lata kursu, ekonomikas atgūšanās būs grūta un ilgstoša

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
333333
3
piekritu RIMSEV........
rinķī apkārt
r
Tas cilvēkiem ir raksturīgi - līdz pēdējam brīdim cerēt uz brīnumu, kurš notiek, kurš visu sakārto, bet kura "pārradīšanas"procesā pašam nav jāpiedalās. :) Labi, paplašināsim "svārstību koridoru". Ok, Latvijā naudas kļūs "vairāk". Kas notiek, ja Latvijā "naudas kļūst vairāk" par tās reālo segumu - mēs taču vienreiz jau pieredzējām. Vai tad ar vienu grābekli vēl nepietiek?
Šveiks krietnais
Š
Rimšēvic, no tavas mutes Dieva ausī! Ir vienīgi bailes, vai Dievs šoreiz gribēs tevi sadzirdēt.
Žanis
Ž
Izskatās, ka Gundars tikai domā, ka viņš domā... Bet patiesībā viņš tikai atgremo Rimšēvica tā saucomos "argumentus"... Bet ja tā padomā, no kā un cik ilgi Latvija taisās iztikt un vēl pie tam atdot parādus neko "principā" neeksportējot un visu tikai importējot ? Vai no samazinātajām algām un bezdarbnieku pabalstiem ? Vai arī no SVF aizdevuma un Latvijas Bankas rezervēm ? Iespējams, ka Rimšēvičam tomēr taisnība - saglabājot lata kursu , ekonomikas atgūšanās nebūs ne grūta un ne ilgstoša. Jo saglabājot lata kursu, nekādas ekonomikas atgūšanās nebūs vispār... Un to var nojaust no Rimšēvica nopietnās, lai neteiktu traģiskās sejas izteiksmes... Interesanti, par ko viņš ir norūpējies visvairāk - savu personīgo, lata vai Latvijas likteni ?
Niks
N
Lūdzu izprotiet: ja Rimševics atteiksies no savas pozīcijas, viņš noraks savu karjeru uz mūžīgiem laikiem. Visas viņa aktivitātes ir vērstas tikai uz pašsaglabāšanos, tāpat kā Repšem - viņš taču arī bija LB prezidents, kas iedibināja un uzturēja idiotisko lata kursa politiku, un mēs, stulbeņi, toreiz viņu vērtējām kā politiķi (kas viņš šai stausā nebija) Nr1. Vai neliekas jocīgi, ka Repše ir pretrunās ar savas partijas premjeru, bet absolūti vienots ar Rimševicu?
Es
E
Eh, latvieši, nevajadzāetu mums būt tik negatīviem, no tā arī viss ļaunums ceļas... Piekrītu, ka no devalvācijas liels labums būtu vienam bārdainam vīram, bet tautai tās būtu šausmas :( Tā ka labi vien ir, ka Šķēles rokaspuišiem nav iespējas ietekmēt LB lēmumus...
Lelle
L
Paklausoties ko katrs no tiem kretīniem gvelž un, mēģinot to visu salikt vienā puzlē, sanāk viens vienīgs raibums...sajūta, ka viņi vairs paši nesaprot kas notiek un katrs kretīns cenšas to deķi vilkt uz savu pusi, domājot par savu labumu, bet to, ka deķi novilkuši no tautas un to padarījuši pilnīgi pliku, tas viņiem galīgi neinteresē. Tur notiek cīņa par personīgajam interesēm nevis valsts vai tautas!!!
Gundars
G
Daži secinājumi: 1. Rimševics izcili argumentē savu viedokli.Kādi argumenti ir viedokļa pretiniekiem, praktiksi visiem iepriekšējo komentu rakstītājiem? Paskatīsimies. "Viena saliekama gultiņa [..]". Hmm. Ļoti izsmeļoši. Liekas ļoti zinoš un inteliģents cilvēks rasktījis. Viņš noteikti zina, kā mūsu valstij ir vislabāk. It sevišķi izskatās, ka persona ļoti labi orientējas valsts monetārās politikas niansēs. Tad vēl."Rimševics kārtējo reizi pierāda savas galvas ģeometrisko formu [..]". Kāds izcils secinājums. šādu secinājumu īpašnieks noteikti varētu labāk par visiem izvest valsti no smagās krīzes. Vai atkal šis: "ZAGĻI visu Latvijas NAUDU iemainījuši tagad grib tikt viegli ārā no PARĀDIEM ar LATIEM atstajot LATVIJU TUKŠU-BANKROTĀ". Ļoti pārdomāts un izsvērts komentārs.Šeit uzreiz redzams, ka persona labāk par visiem zina, kā jārīkojas ar nacionālo valūtu un sniedz tautai viedu padomu. Tikai... žēl, ka visi apkārt ir tik lieli neprašas, ka īsti nevar saprast no kura gala jālasa šis padoms un kā tieši tas būtu jāsaprot, kā jārealizē. TĀDĒĻ, ja nav ko teikt, tad nesakiet! Dēļ šādiem komentāru rakstītājiem arī ir tik grūti. Zin tikai činkstēt un sapņot par saulaino nākotni! Mute liela, bet vārds "darbs" izraisa paniku un šaumas. 2. Par latu. vai tiešām ir tik grūti paskatīties tālāk par savu deguna galu?! Tas taču ir tik vienkārši. Kam ir izdevīgi devalvēt nacionālo valūtu Latvijā? Svarīgi ir uzsvērt, ka tieši LATVIJĀ. Tikai un vienīgi eksportētājiem. Tagad paskatāmies, cik liels ir eksporta īpatsvars Latvijā. Tāda principā nav. Mēs importējam gandrīz pilnīgu visu, ko patērējam. Pat pārtiku! Nu un tagad visi, kas māk saskaitīt 2+2, padomāsim. Devalāvācijas gadījumā, visiem šiem produktiem, ko importējam (un tas ir praktiski viss ko patērējam ikdienā, no kā dzīvojam), cenas pacelsies par tik % cik citās jomās samazināsies. Jautājums, a kuras tad būs tās burvju jomas, par kurām jūsmo devalvācijas fani? Kuras būs tās jomas, kas sāks nest mūsu dažiem oligarhiem milzu peļņu, kā rezultātā straujiem soļiem pienāks gaišā un skaistā nākotne, ko tik jūsmīgi ik pa brīdim sola viens bārdains vīrs. Kuras būs tās jomas, kas nesīs tik milzu peļņu valstij, lai varētu strauji dubultot vai trīskāršot algas, lai kompensētu cenu pieaugumu pamata resursiem, elektrībai, gāzei, nafta un visām sekām, kas no to izrietētu?! Pirms bļaujiet, domājiet. lai gan vārds "domāt" klasiskam padomju pilsonim jau sen kā ir svešvārds. Tur režīms ir strādājis labi!
uz Salīdzinājumam
u
tāpat arī lieliskais salīdzinātāja kungs, pirmkārt, varētu salīdzināt Latvijas un Polijas ražošanas un eksporta apjomus un struktūru. tāpat lielu vērību ieteiktu pievērst tam, cik % energoresursus, siltuma un citas izejvielas importē Polija... un cik Latvija... un jau šajā mirklī salīdzināšana beigtos.
Kuiļu Žanis
K
Neesmu laupītājs un man neinteresē kādās vienībās ir Tava nauda, kaut vai tugrikos!
varbūt
v
Diez vai tā Rimšēvica māja maksā 750k. Drīzāk kāda banka iedeva kukuli un noformēja kā aizdevumu. Atpakaļ neprasīs.
Dainis
D
Klausieties, devalvācijas piekritēji! Jūs man varat pateikt, ko jūs iegūsiet, ja uz 10 latu banknotes būs rakstīts 100 Ls, taču maizes kukulītis tagadējo 40 santīmu vietā, maksās 4 Ls, par dzīvokli, tagadējo 100 Ls vietā būs jāmaksā 1000 lati, bet par 100 latiem jūs varēsiet iemainīt nevis 207 USD, kā tagad, bet tikai 21 dolāru? Pēc neatkarības atjaunošanas 90 gadu sākumā, jau tas bija. Vai kāds no tā bagātāks kļuva?
Politiskaa atbildiba
P
Tiesi taa, Rimsevics pats sevi nodeva ar siem vardiem par koridora paplasinasanas sekam. Maksligais kretins!
Oskars
O
ZAGĻI visu Latvijas NAUDU iemainījuši tagad grib tikt viegli ārā no PARĀDIEM ar LATIEM atstajot LATVIJU TUKŠU-BANKROTĀ.
dzeris
d
Ja tas Rimševics patiešām, kā runā, paņemis sev to māju uz kredīta taisni tad, kad tās cenas bija visaugstākās, pirms krīzes, tad par viņa profesionalismu stipri jāšaubās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas