Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rindu mazināšanā jāpalīdz tehnoloģijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Es
E
Kas rada šādu situāciju - pašas augstskolas, jo studētāju skaits kopumā samazinās (nav attiecīgā gada gājuma jauniešu un arī maģistrantūrā studējošo skaits sarūk). Tiek celta studiju maksa, to faktiski nosaka privātās augstskolas un valsts augstskolas cenšas neatpalikt. Arī valsts augstskolas izveidojušas studijas kā biznesa pakalpojumu un valdība ir apmierināta, jo nevajaga paredzēt līdzēkļus budžetā. Līdzīgi kā ar ārsta algu, mazāk nepieciešami līdzekļi budžetā, jo to kompensē pacientu pateicības. Valsts augstskolas nosaka neiedomājamas studiju maksas, lai gan viena studenta izmaksas daudzās programmās nav lielas. Piemēram, LLU maģistra studijas Projekta vadība programmā maksā Ls 1800, bet LU - 3600. Toties varēs studēt Rīgā.
docents
d
Nevis jāākstās ar tehnoloģijām, bet jāaizliedz vienam studentam iesniegt dokumentus piecās un vairāk vietās. Tagad ir vienalga par ko mācīties, ka tik vieglāk diplomu dabūt. Un to veicina privātās augstskolas ņemdamas pretī pēdējo nesekmīgo, ka tik papiņš maksā. Un beigās Sončikai netikai lielākie pupi, bet arī juristes diploms!!!!
Miljons
M
Grūti noticēt, ka Izglītības ministrijā, kur tiek bīdīti apjomīgi miljonu projekti ar Microsoftu, neatradīsies sīknauda studentu elektroniskās reģistrācijas sistēmai. Tie ir tikai pāris simti tūkstoši, maksimums. Visādus tur izrādīšanās projektus plānots taisīt par fantastiskām naudām, bet vajadzīgai lietai naudas nav. Piemēram, ministrijā esot 4-5 miljonu projekts trijos gados centralizēt visu skolu mājas lapas vienā Interneta portālā. Nez kas un kā tās citu skolu mājas lapas uzturēs? Un ko darīt tām sevi cienošām skolām, kas pašas jau uztur savas mājas lapas? Uz dažādiem fantastiskiem naudas šķērdēšanas plāniem, kad universitātēs dokumentu iesniegšanas laikā valda bardaks, Melņa komentārs, ka naudas nav un nebūs tam, kas visvairāk vajadzīgs, ir unikāla laikmeta liecība par satrunējušo birokrātijas sistēmu. To, Latvijā, škiet, pat politiķi vairāk nekontrolē, par ko liecina Segliņa saceltais tracis par rāciju baterijām, kas tiekot iepirktas par milzu naudu no kaut kāda apšaubāma kantora. Nebūs nekāds brīnums, ja šādi iepirktās baterijas nestrādās. Ar iesmērētiem IT projektiem tā regulāri notiek jau tagad - tipisks piemērs ir tas pats nelaimīgais e-paraksts, kur daudzu gadu garumā tiek izgāzti miljoni, bet vēl joprojām nav nekādas atdeves.
agd
a
Principā tā vienkārši ir ažiotāža. Pieteikšanās studijām LU notiks līdz 30. jūlijam. Pēdējās dienās dienā LU pieņems ap 300-400 reflektantu pieteikumus, bet vakar un šodien pa 1700. Mīļajiem reflektantiem, kuri rīt nebrauc prom uz ārzemēm, vajag palikt mājās un nākt sākot ar piektdienu.
spd
s
Es atvainojos, bet kas tas par idiotismu - nevar normāli pēc nedēļas atbraukt? Visas pieteikuma anketas būs aizpildītas un tāpēc nevarēs iesniegt dokumentus? Varētu padomāt, ka jaunos "ifonus" par velti dala...
pedants
p
Vai aizsamirsies, ko nozīmē vārds "tehnoloģijas"? :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Cik ilgi varēs pieteikties pilna laika pamatstudij

LU — līdz 30.jūlijam

RTU — līdz 29.jūlijam

Latvijas Lauksaimniecības universitāte — līdz 1.augustam

Vidzemes augstskola — līdz 4.augustam

Rīgas Stradiņa universitāte — līdz 26.jūlijam

Liepājas universitāte — līdz 28.jūlijam

Ventspils augstskola — līdz 29.jūlijam

Daugavpils universitāte — līdz 11.augustam

Rēzeknes augstskola — līdz 1.augustam

Banku augstskola — līdz 26.jūlijam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas