Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rinkēvičs ārlietu ministra amatā par būtisku uzskata sadarbību ar EM

No Zatlera Reformu partijas (ZRP) ārlietu ministra amatam virzītajam Edgaram Rinkēvičam viens no būtiskākajiem uzdevumiem, ja viņš kļūs par ministru, būs sadarbības stiprināšana ar Ekonomikas ministriju.

Uz to viņš norādīja piektdien, uzrunājot ZRP Rīgas nodaļas biedrus.

"Pamatuzdevums manā darbības laikā ir izdarīt visu, lai Ārlietu ministrijas darbs būtu tāds, kas veicinātu iedzīvotāju labklājību, ekonomikas attīstību, uzņēmēju kontaktus ārpasaulē, investīciju piesaisti, lai attīstītu daudz un dažādas ražošanas jomas," sacīja Rinkēvičs.

Viņš uzrunā norādīja uz vienota ārlietu ekonomiskā dienesta izveidi.

"Ja otrdien ir šis balsojums [par valdību], mans pamatuzdevums būs latviešu ekonomiskās un politiskās konkurētspējas veicināšana. Ja gribam vienā komandā strādāt pie tā, lai būtu pēc iespējas vairāk darbavietu, mums ir daudz jādara, lai uzņēmējiem būtu noieta tirgi gan Eiropas Savienībā, gan ārpus tās," atzina ministra amata kandidāts.

Rinkēvičs arī uzsvēra, ka būtiska būs cīņa par nākamo Eiropas Savienības budžetu un taisnīgākiem maksājumiem lauksaimniekiem.

Viņaprāt, Latvijai pašlaik ir ļoti labas attiecības faktiski ar visiem kaimiņiem, savukārt novārtā nedrīkst atstāt attiecību uzlabošanu ar Krieviju.

"Attiecības ar Krieviju ir virziens, ko nedrīkstam atstāt novārtā, īpaši tādēļ, ka tas ir iespējams pašlaik, kad pēc [prezidenta Valda] Zatlera vizītes Krievijā ir noslēgti vairāki būtiski līgumi," uzskata Rinkēvičs.

ZRP topošajā valdībā plānoti pieci ministri – izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts Roberts Ķīlis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidāts Edmunds Sprūdžs, ekonomikas ministra amata kandidāts Daniels Pavļuts, iekšlietu ministra amata kandidāts Rihards Kozlovskis un ārlietu ministra amata kandidāts Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas