Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rinkēvičs augusta otrajā pusē vēlas skaidrību par koalīcijas sastāvu

Augusta otrajā pusē jābūt skaidrībai, kādā sastāvā strādās koalīcija, tā šodien pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Valsts pirmā persona atturējās no papildu vērtējumiem par koalīcijas sarunām, akcentējot, ka līdz augsta vidum, otrajai pusei ir mazliet jāpagaida.

"Ceru, ka gala iznākums, lai arī kāds tas būtu, būs mūsu valstij maksimāli labvēlīgs. Paļaujos un ceru, ka dažādu partiju pārstāvji spēs atrast risinājumu, kas ļaus viņiem virzīt uz priekšu daudzus valsts drošībai, ekonomiskajai izaugsmei būtiskus jautājumus," sacīja Rinkēvičs.

Smiltēns sacīja, ka tikšanās laikā ar Valsts prezidentu pārrunātas tās prioritātes, kuras pieteicis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka visi jautājumi ir diskutējami un risinājumi, turklāt daudzi no tiem ir izkustējušies no sastinguma punkta.

Viņš arīdzan uzslavēja Nacionālo apvienību, konkrēti Ekonomikas ministriju un ekonomikas ministri, kura patlaban piedāvā risinājumus un virza jautājumus, kas attiecas uz darbaspēka piesaisti.

"Patlaban sadarbība ir lieliska. Runājot par drošību, lēmumi, ko Saeimas koalīcija pieņēmusi īsā laikā - valsts aizsardzības dienests, Sēlijas poligona izveide, "RailBaltica" - norāda uz to, ka šī Saeima un koalīcija ir spējīga strādāt dinamiski, profesionāli, risinot svarīgākās problēmas," sacīja Smiltēns, klāstot, ka šī koalīcija ir optimālākā un atbilstošākā tam, lai risinātu esošos izaicinājumus.

LETA jau rakstīja, ka partiju sarunas par koalīcijas nākotni varētu atsākties nākamnedēļ. Ņemot vērā valdības atvaļinājumu, šonedēļ oficiālas partiju sarunas neesot plānotas.

Jau vēstīts, ka pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) iniciatīvas īsi pēc Valsts prezidenta vēlēšanām sākās partiju sarunas par valstij būtiskām dažādām tēmām. Premjera mērķis esot izveidot plašāku koalīciju.

Sarunās piedalās "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība un "Progresīvie". Savukārt "Apvienotais sarakts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) šīs tikšanās boikotē, jo neatbalsta pašreizējās koalīcijas - JV, AS un NA - paplašināšanu.

Atbilstoši Kariņa iepriekš paustajam līdz augustam vidum gaidāma skaidrība par valdības nākotni, aģentūrai LETA sacīja JV politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Augusta pirmajās divās nedēļās paredzēts spriest un pieņemt lēmumu, kā tālāk virzīties saistībā ar valdības darbu, atzīmēja JV politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas