Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Rinkēvičs: Par to, ka Sīrijā turpina mirt cilvēki, ir atbildīga Ķīna un Krievija

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Te
T
Viss izlemts. Tas ir vadāmais haoss. Un nekas vairāk.
Zosjas kundze
Z
Atbildīgu cilvēku, bezatbildīgas runas, Rinkeviča kungs!
Pareizi Zosja,
P
Ļoti bezatbildīgi,slepkavnieciski rīkojās valstis,kas jau trīs reizes pretojas ANO Drošības Komitejas rezolūcijai,es to ļoti labi zinu,jo par to pat Klintones kundze bija šausmīgi satriekta par komitejas kolēģu nežēlastību,cietsirdību pret gudro,strādīgo un miermīlīgo Sīrijas tautu.
  • 0
  • 0
artūrs
a
Vispirmām kārtām gribu norādīt, ka ir nekorekti salīdzināt Sīriju ar Lībiju. Ja Lībijā patiešām notika atklāta bruņota sacelšanās pret legālu varu, tad Sīrijā režīma spēki vienkārši apkauj sev netīkamos iedzīvotājus, kuru prasības pret brīvību ir visai pamatotas. Minēšu kaut nedaudz iemeslu: 1. Lībijā tieši nemiernieki bija pirmie, kas uzbruka Sīrijas legālajai valdībai, tie jau bija apbruņoti, nevis miermīlīgi demonstranti (tātad, savā ziņā, teroristi), bet Sīrijā tieši Asads pirmais atklāja uguni uz miermīlīgu demonstrāciju. Ir starpība. 2. Valsts, kuras prezidenti tiek apstiprināti ar 97% balsu nevar būt demokrātiska un brīva. Tur gandrīz pusgadsimtu valdījuši tikai 2 prezidenti un viena partija. Sīrijā tomēr Kadafi bija reprezentācijas funkcijas, taču valdības un parlamentu ( tautas kongresu) vadītāji mainījās katru gadu pēc tiešās demokrātijas principiem. 3. Arī toreiz Krievija vēlējās eskalēt vardarbību, atturoties uzlikt veto ASV un NATO intervencei jeb okupācijai. Rezultātā karš ieilga, prezidents tika gāzts pretlikumīgā veidā, bet vai tagad tur ir labāk nekā Kadafi laikā? Šaubos. Kas attiecas uz Sīriju, es piekrītu Rinkēvičam. Krievijas un Ķīnas mērķis acīmredzami ir "stutēt" Asadu un uzturēt pārmērīgi augstas cenas naftas tirgos. Nepārtraukts saspīlējums Tuvajos un Vidējos Austrumos ceļ naftas cenas (vairāk naudas Krievijai) un nevainīgi cilvēki tiek nogalināti ar Krievijas piegādātajiem ieročiem. ANO drošības padome ir pierādījusi sevi kā nespējīga organizācija, jo ir absurds, ka vienai valsts pēc iegribām var bloķēt rezolūciju, ko ir atbalstījušas, teiksim, pārējās 100 (es pārspīlēju, protams). Murgs. Tiem bļāvējiem, ka ASV būtu vainīga sīriešu nāvē, vēlētos pajautāt: Vai Sīrijā pašlaik atrodas ASV karaspēks, kas iesaistīts kaujas operācijās? Nē. Tiem bļāvējiem, kas saka, ka Krievija nav vainīga pie asinsizliešanas, vēlētos pajautāt: Kas piegādā Sīrijas režīmam ieročus, helikopterus un vai gadījumā Sīrijas tuvumā neatrodas Krievijas karabāzes? Jā. Tiem bļāvējiem, kas saka, ka Asads ir balts un pūkains: Ko jūs teiktu par dokumentētām cilvēku slepkavībām, ko veikusi HRW? Par cilvēku audio liecībām BBC, kuras dokumentējis žurnālists, kas pašlaik pats (!) atrodas Sīrijā? Protams, šādos konfliktos nav tikai "labie" vai tikai "ļaunie". Tā bez šaubām nebija arī Lībijā. Bet tas nedod tiesības atbalstīt cilvēku slepkavības, attaisnot Krievijas un Ķīnas atbalstu autoritāriem režīmiem un runāt lietas, kas ir acīmredzami aplamas, piemēram "ASV ir atbildīga par asinsizliešanu", "Asads nav vainīgs" "......" utt.)
sīrijas tautas asinis
s
vairo krievu ieroču,naftas tirgotāju bagātību,bet arī tur netiek maksāti nodokļi par visiem darījumiem,skat google
  • 0
  • 0
Sulla
S
Pēc argumentu "loģiskā" pieskāriena toč rinkevičs sarakstījis .
  • 0
  • 0
Baba
B
Vai tu tas esi, Rinkeviča kungs? Saldus sapnīšus.
  • 0
  • 0
Sētnieks
S
Kauns par Rinkēviča aprobežotību!!!:(
Sulla
S
Un kā pasule neredzēja ,kad Bahreinā pagājušo gad iegāja sauda arābijas karaspēks un apspieda dumpi tad vis ok
starptautisko attiecību students
s
Rodas sajūta, ka krieviem vienkārši nepieciešamas jukas pasaulē - kamēr ir asiņaini konflikti, tikmēr kāds pērk viņu lūzerīgos ieročus, tikmēr viņi juku aizsegā var cerēt uz opozīcijas apspiešanu, vai veiksmīgi izgrūst cauri vēl kādu cūcīgu kariņu kā tas bija ar Gruziju. Kremlim šobrīd nestabilitāte pasaulē un ārējā ienaidnieka tēls ir vienkārši nepieciešami. Lai noturētos pie varas.
Ja,Sīrijā
J
būtu miers,demokrātijas inkubācija un Sīrijas tautai neuzspiestu Krievijas ieročus,attiecīgās naftas cenas,tad pastāv briesmas,ka Krievija var zaudēt sociālas valsts statūtu,jo viss sociālais nodrošinājums tālajā krievzemē nāk no dabas resursu un ieroču tirdzniecības.
  • 0
  • 0
precīzi teikts
p
Žēl tikai, ka mistisko sazvērstību meklētāji to nevēlas saprast.
  • 0
  • 0
Heh
H
A kāpēc jūs neviens nepieminat to, ka Krievija piegādā ieročus Asadam? Tas baigi labi? Tapat kā baigi labi ir tas, ka Sīrijā notiek pilsoņu karš???? Mazāk vajag pīpēt, pirms netā komentus rakstīt. Rinkevičam ir taisnība. Un punkts.
Heh=> Sullam
H
Tev pašam ieroču rūpnīca pieder? Vai sievastēvam?
  • 1
  • 0
Sulla
S
Labāk ieročus diktatoram , nekā musulmaņu fundamentālistiem . Punkts
  • 1
  • 2
Vilnix
V
Bet vai amerikāņi nav vainīgi, ka slepus piegādā ieročus opozīcijai? Ja opozīcijai nebūtu ieroču, tad nebūtu šī asinsizliešana.
peteris
p
ja būtu bijis lemts patriotam apmeklēt Sīriju pirms kara,tad varbūt viņš būtu nedaudz gudrāks
latvijas amatvīru muļķībai nav robe
l
bet protams assdam un visai viņa armijai bija jāpadodas un padevīgi jānoskatās, kā "uzvarētaji" ar saucieniem- alllah akbar viņus visus publiski noslaktēs. tad kad terorists pašnāvnieks damaskā uzpridzina duci cilvēku, tad šitādi rinkeviči klusē, tad iet bojā "vainīgi civlēki". izskatās, ka daži bez tiesas uzņēmušies izlemt, kuri cilvēki ir vainīgi un kuri nav, kuriem ir jādzīvo un kuriem nē. šausmas metas, kad sāk saprast, kādi cilvēki vada šo nabaga valsti!
xxx
x
Vai mazliet vismaz kauna Jums, Rinkeviča k-gs, ir palicis? Jūs visus uzskatāt par pilnīgiem muļķiem vai Jūsu amats Jums liek tā muldēt? Kauns un negods par tādiem ārlietu ministriem.
Pesimists
P
Nē, par to, ka Sīrijā mirst cilvēki ir atbildīgi NATO specdienesti, pirmkārt anglosakšu, kas uzrīkoja tur pilsoņu kariņu, un protams arī tādi sīki nelietīši kā Rinkēvičs
bu
b
Dazjas tautas neko citu nav pelnijushas,ka tikai diktaturu. Mazizglitotas,absurdi religjiskas un manjticigas tautas neko citu nevar sagremot.Tikai bailes no "stingras" rokas tadus cilvekus tur ramjos. Manuprat Ziemeljafrikas diktatori ir tikai tadi mazi kuceni salidzinot ar religjiskajiem fanatikjiem,kuri naks to vieta. Pec tam ASV vares karot ar teroristiem,kuri parvertis shis valstis par Islama cietumu to iedzivotajiem. Lidzigi ka ir Irana.Visi kosmopolitiski un brivi domajoshi iranji emigreja no Iranas tulit pec Islama revolucijas. Visvairak gan no sho virieshu speka spelem ciesh berni un sievietes...
Vispār
V
Rinkevič, vai redakcija, pareizi būtu teikt: Par to, ka Sīrijā turpina mirt cilvēki, atbildīgas ir Ķīna un Krievija. Un vēl piekasās Kravcovam, kas nav ārlietu un vispār ministrs.
Te nu
T
vispār neko saprast nevar! Pats saproti?
  • 0
  • 0
Patriots
P
Lai kā te brēktu Kremļa apmaksātie rakstītāji, Rinkevičam ir pilnīga taisnība. Tikai izskatās, ka tuvāko 1-2 nedēļu laikā Asada režīms kritīs un to slepkavu piebeigs tāpat kā trako suni Kadafi
Sulla
S
Man riebj kremlis , bet nebūt nēēsmu pārliecināts ,ka apbruņots Asads slepkavo mierīgus neapbruņotus cilvēkus . Tur tīrs pilsoņu karš , klanu cīņa par varu . starpcitu Asada ticība ir alavīts ,ko musulmaņi nemaz neatdzīst par īstiem musulmaņiem un te arābu pasules vienotība , visādas fundamentālistu sektas cēļ galvu . Asads jau ar nav jērīņš , Bet paps Asadam gan bij paraug puka , vienā rāvienā kādus 16 -20 000 fundamentālistus ar tankiem sabradāja , tikai tad demokrātiskā pasule to nepamanīja .
  • 2
  • 0
fakts
f
tu sūda gabals, ne patriots, ko tu sajēdz no Sīrijas!
  • 1
  • 1
politkorektais
p
Vai nav viena alga - tēvoča Sema vai Kremļa lakstīgals? Dzied abas pēc svešām stabulēm.
  • 8
  • 1
dadzis
d
Tiešām apbriīnojami daudz šo Kremļa lakstīgalu, kas, pats galvenais, latviski prot uzrakstīt! Taisni šermuļus uzdzen!
  • 8
  • 6

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas