Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rinkēvičs pauž atbalstu Gruzijas eirointegrācijas centieniem

Tikšanās laikā ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, ārlietu ministru Grigolu Vašadzi un Drošības padomes sekretāru Giorgiju Bokeriju Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauda atbalstu Gruzijas centieniem tuvināties Eiroatlantiskajām struktūrām, kā arī atzinīgi novērtēja Gruzijas veiktās reformas, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Jau ziņots, ka no 16. līdz 18. septembrim ārlietu ministrs uzturas darba vizītē Gruzijā. 

E.Rinkēvičs arī atbalstīja Gruzijas apņemšanos līdz 2013. gada beigām pabeigt sarunas ar Eiropas Savienību par Asociācijas līgumu.

Eiropas Savienības-Gruzijas un NATO-Gruzijas attiecību kontekstā ārlietu ministrs uzsvēra, ka nozīmīgas būs gaidāmās Gruzijas parlamenta vēlēšanas, kuras notiks šī gada 1.oktobrī. Latvijas ārlietu ministrs E.Rinkēvičs aicināja nodrošināt godīgas vēlēšanas, kuru rezultātus pieņemtu gan uzvarētāji, gan zaudētāji. "Ir svarīgi, lai visiem politiskajiem spēkiem būtu godīgas un vienlīdzīgas iespējas. Brīvu, demokrātisku un atklātu vēlēšanu norise atbilstoši starptautiskajiem standartiem būs svarīgs signāls Eiropas Savienībai, NATO un Austrumu Partnerības valstu reģionam kopumā," pauda E.Rinkēvičs.

Runājot par drošības situāciju Gruzijā, ārlietu ministrs atzīmēja Eiropas Savienības novērošanas misijas būtisko lomu un uzsvēra, ka tai ir jāturpina pildīt uzstādītos uzdevumus. E.Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī atzīmēja Gruzijas konstruktīvo pieeju miermīlīgam konflikta risinājumam ar separātajiem reģioniem.

Vizītes ietvaros ārlietu ministrs tikās arī ar Gruzijas Parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Bakradzi un opozīcijas partiju pārstāvjiem. Tiekoties ar Eiropas Savienības novērošanas misijas (EUMM) vadītāju Andžeju Tiškeviču, Latvijas ārlietu ministrs augsti novērtēja šīs starptautiskās misijas pūliņus reģiona drošības un stabilitātes garantēšanā. E.Rinkēvičs paspieda roku Latvijas pārstāvjiem novērošanas misijā. Latviju EUMM pašreiz pārstāv Māris Domiņš, Arsēnijs Mihejevs, Jānis Baltmanis un Raitis Tiliks.

18.septembrī E.Rinkēvicš Latvijas vēstniecībā Tbilisi tiksies ar latviešu biedrības Ave Sol pārstāvjiem.

Vizītē Gruzijā E.Rinkēvičs uzturas kopā ar Bulgārijas ārlietu ministru Nikolaju Mladenovu, Čehijas ārlietu ministru Karelu Švarcenbergu, Lietuvas ārlietu ministru Audroni Ažubali un Rumānijas ārlietu ministru Titusu Korlaceanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas