Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rinkēvičs un ASV Transporta pavēlniecības komandieris atzinīgi novērtē sadarbību Ziemeļu apgādes tīkla tranzīta jomā

Piektdien, 3. maijā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar ASV Transporta pavēlniecības komandieri ģenerāli Viljamu M. Freizeru. Ārlietu ministrs pateicās ASV Transporta pavēlniecības komandierim par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un ASV sadarbības veicināšanā Ziemeļu apgādes tīkla tranzīta jomā, kā arī apsveica ģenerāli ar viņam piešķirto Viestura ordeņa I šķiras apbalvojumu, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā. 

Ministrs atzīmēja, ka tranzīta maršrutu nodrošināšana Starptautisko drošības spēku atbalstam Afganistānā ir ļāvusi Latvijai attīstīt pozitīvu sadarbību ar Centrālāzijas valstīm un Krieviju. "Latvija arī nākotnē turpinās stiprināt sadarbību tranzīta jomā ar valstīm, kas iesaistītas Ziemeļu apgādes tīklā," uzsvēra ministrs. ASV Transporta pavēlniecības komandieris pateicās Latvijai par līdzšinējo ieguldījumu, kas ir bijis nozīmīgs Ziemeļu apgādes tīkla attīstībai. "Šorīt apmeklēju Rīgas lidostu un klātienē pārliecinājos par efektīvo gaisa pārvadājumu darbību. Vēlos paust atzinību Latvijai par sniegto atbalstu," atzina ģenerālis, apstiprinot, ka ASV vēlas turpināt sadarbību ar Latviju tranzīta kravu pārvadājumu veikšanai savu bruņoto spēku vajadzībām misijā Afganistānā arī nākotnē.

Novērtējot Ziemeļu apgādes tīkla ekonomisko potenciālu, E. Rinkēvičs aicināja ASV Transporta pavēlniecības pārstāvjus piedalīties starptautiskajā seminārā šī gada 11. un 12. jūnijā Rīgā, kur plānots aplūkot Centrālāzijas un Dienvidāzijas reģiona valstu iesaisti transporta infrastruktūras projektos un maršrutos, kas savienoti ar pašreizējo Ziemeļu apgādes tīklu.

Tikšanās laikā ārlietu ministrs uzvēra arī lielo nozīmi, ko Latvija piešķir ASV klātbūtnei Eiropā un Alianses kopīgām militārajām mācībām Baltijas reģionā, kā arī šogad plānotajām NATO Reaģēšanas spēku Steadfast Jazz 2013 mācībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas