Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rivža Ziemassvētkos uz baznīcu ies ar tīru sirdsapziņu

Man ir tīra sirdsapziņa un es Ziemassvētku vakarā varu droši iet uz baznīcu, jo esmu balsojusi pēc savas pārliecības, domāju, ka tam ir ļoti liela nozīme, pēc balsojuma par novadu karti Latvijas televīzijas 100.pantā sacīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāte Baiba Rivža. Viņa šodien balsoja pret Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu. Saeima ceturtdien to pieņēma galīgajā lasījumā. Par reformu nobalsoja 56, pret 38 tautas kalpi.

Pēc B.Rivžas teiktā, solīdi būtu bijis pagaidīt līdz Satversmes tiesas spriedumam. Atgādinām, ka tiesā ir vērsušās vairāk nekā 30 pašvaldību, kas protestē pret novadu ievilktajām robežām jaunajā kartē. ZZS atbalstīja, ka novadu kartē iezīmē vēl 17 novadus.

Pagājušajā ceturtdienā, kad Saeimas sēde ievilkās līdz piektdienas agram rītam, ZZS deputāti kopā ar Pilsonisko savienību, daļu Jaunā laika un PCTVL savāca parakstus, lai pēc likuma pieņemšanas aicinātu Valsts prezidentu apturēt tā publicēšanu uz diviem mēnešiem, bet tā kā tas ir parakstīts 11.decembrī, šonedēļ dokuments vairs nav izmantojams. Tas bija tāds izmisuma solis un mēs apzinājāmies, ka tālāk šo dokumentu nevarējām dot, stāstīja B.Rivža. ZZS esot bijuši pret, ka novadu reformu skata tik vēlā stundā, steigā un naktī.

„Ja mēs tagad vēršamies pie prezidenta un lūdzam neizsludināt likumu, tad faktiski mēs esam tie, kas šo gāž valdību, bet šobrīd ir tik sarežģīta ekonomiska situācija, ka mums ir jāstiprina valdība, mums nav cita ceļa,” pārliecinoši sacīja ZZS pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas