Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Robežsardzes šefa amatam virzīs pulkvedi Normundu Garbaru

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) nolēmusi Valsts robežsardzes priekšnieka amatam virzīt pulkvedi Normundu Garbaru, aģentūrai BNS apstiprināja Mūrniece.

Mūrniece trešdien tikusies ar kandidātu un raksturo viņu kā pieredzējušu robežsardzes virsnieku, kurš gan pēc savām profesionālajām, gan rakstura īpašībām atbilst amata izvirzītajām prasībām.

Plānots, ka valdība par viņa apstiprināšanu šajā amatā lems 7.aprīlī. Uz robežsardzes priekšnieka amatu ministrei kopumā bija trīs kandidatūras, kas nākušas no robežsardzes, bet Garbars atzīts par piemērotāko.

Iekšlietu ministrija vēsta, ka Garbars dienestu robežsardzē sācis 1992. gada 20. janvārī ar apmācību kursu Vārves robežsargu mācību centrā. Vēlāk viņš dienējis dažādos amatos Robežsargu brigādes 8. Sēlijas robežsargu bataljonā. 1996. gadā Garbars iecelts par Sēlijas robežsargu bataljona komandieri.

No 1998. gada līdz 1999. gadam viņš bijis Valsts robežsardzes (VRS) Galvenās pārvaldes priekšnieka vietnieks, bet no 1999. gada līdz 2006. gadam bijis gan VRS Galvenās pārvaldes priekšnieks, gan VRS priekšnieka vietnieks.

Patlaban viņš ir VRS Rīgas pārvaldes priekšnieks.

Amata pretendents ir vadījis Iekšlietu ministrijas Plānošanas, koordinācijas un kontroles departamenta Robežapsardzības, robežkontroles un nelegālās migrācijas jautājumu koordinācijas nodaļu.

Pirms trim gadiem Garbaram piešķirta pulkveža dienesta pakāpe, bet pirms diviem viņš Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā.

Par Valsts robežsardzes priekšnieka apstiprināšanu lemj valdība.

Jau ziņots, ka Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš no 14.aprīļa atvaļināsies no dienesta, formālais iemesls - sasniegts izdienas vecumu.

Dāboliņš brīvprātīgi iestājies dienestā robežsardzē 1992.gada 1.aprīlī. No 1996.gada septembra viņš ir robežsardzes priekšnieks. 1999.gadā Ministru kabinets Dāboliņam piešķīra ģenerāļa pakāpi.

2006.gadā iekšlietu ministrs pagarināja dienestu Dāboliņam līdz 2011.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas